Les Festes Majors Alternatives: 15 anys festejant la lluita!

Arriba la Festa Major i aquest any serà especial per a les Festes Alternatives de Gramenet: aquest espai de festa, reivindicació i lluita, al qual any rere any persones de totes les edats han dedicat bona part del seu temps i treball perquè fossin una realitat, celebren 15 anys.

Les Festes Majors Alternatives: 15 anys festejant la lluita!

Cal recordar que les FMA van néixer quan els coneguts “txiringuitos” van desaparèixer i la Festa Major va passar a ser cuinada dins dels despatxos de l’Ajuntament, negant tota possibilitat de participació a les entitats.

Des dels seus inicis a la Glorieta del parc d’Europa fins al carrer Víctor Hugo, sempre han tingut un principi ben clar: la festa és sempre necessària, però no pot ser aliena al seu context social i ha de poder servir també per despertar consciències. Per això, a més de les activitats lúdiques i de promoure la cultura, el programa de les FMA sempre ha tingut l’eix de la denúncia social com a prioritat.

Recordo d’anys anteriors obres de teatre denunciant l’especulació urbanística, debats i xerrades amb col·lectius veïns d’altres ciutats i pobles, trobades amb joves cooperants, o activitats més recents també interessants com la rebuda que es Llegir més …

Via:: SOM Gramenet

Tedi RocaGeneral15,alternatives,anys,festejant,festes,la,les,lluita,majorsArriba la Festa Major i aquest any serà especial per a les Festes Alternatives de Gramenet: aquest espai de festa, reivindicació i lluita, al qual any rere any persones de totes les edats han dedicat bona part del seu temps i treball perquè fossin una realitat, celebren 15 anys. Cal...Santa Coloma de Gramenet