El dilluns 18 de novembre, l’empresa d’enderrocs Construcciones y Desmontes Ribera Navarra, SA, contractada per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, va començar a enderrocar una façana de l’edifici històric anomenat Can Coronel, concretament la façana que dona al carrer Anselm Clavé.

La Plataforma Salvem la Ciutat Vella de Santa Coloma de Gramenet considera que la demolició d’aquesta façana incompleix de manera flagrant l’acord a què aquesta havia arribat el passat 14 de novembre amb representants de l’Ajuntament, encapçalats pel gerent municipal, Fernando Baena.

En aquest acord, ambdues parts coincidien que, lògicament, la prioritat era enderrocar aquells elements de l’edifici que posessin en perill la seguretat de la ciutadania i dels treballadors de l’obra, però que, més enllà d’això, s’intentaria conservar el màxim possible de l’edificació.

La Plataforma posa en dubte que la façana que s’ha començat a enderrocar representi cap perill i demana a l’Ajuntament que faci públic l’informe tècnic, convenientment documentat, que demostri aquesta suposada perillositat.

Recordem que Can Coronel és un edifici del barri antic de la ciutat, que data de finals del segle XIX i que porta trenta anys abandonat. L’Ajuntament el va adquirir el 2011, però en aquests vuit anys no hi ha fet cap mena de manteniment ni rehabilitació.

Quan arran de les últimes pluges de principis de novembre, el govern municipal va anunciar que l’enderrocaria immediatament perquè, segons aquest, hi havia perill que s’esfondrés, la Plataforma va demanar que un arquitecte propi pogués inspeccionar-lo també, cosa que el govern municipal rebutjà. A partir d’aquí, la Plataforma va iniciar la campanya Salvem Can Coronel, la qual ja ha rebut l’adhesió de 350 signatures i 15 entitats de la ciutat.

La Plataforma dubta que no hi hagués alternativa a enderrocar un dels pocs edificis històrics que queden a la ciutat, acusa el govern municipal de falta de sensibilitat cap a la història i el patrimoni de la ciutat; i torna a demanar que s’estudiï seriosament la possibilitat de salvar Can Coronel, almenys parcialment, i que s’obri un procés participatiu ciutadà per determinar l‘ús que hauria de tenir com a equipament.

Santa Coloma de Gramenet, 19 de novembre de 2019

Resultado de imagen de peri ciutat vella Ii santa coloma de gramenet

Plataforma Salvem la Ciutat Vella de Santa Coloma

Facebook: Plataforma Salvem la Ciutat Vella de Santa Coloma de Gramenet

Mail: sosciutatvellagramenet@gmail.com

Instagram: sosciutatvella

Tedi RocaGeneralEl dilluns 18 de novembre, l’empresa d’enderrocs Construcciones y Desmontes Ribera Navarra, SA, contractada per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, va començar a enderrocar una façana de l’edifici històric anomenat Can Coronel, concretament la façana que dona al carrer Anselm Clavé. La Plataforma Salvem la Ciutat Vella de Santa Coloma de Gramenet considera que...Santa Coloma de Gramenet