L’aparcament tindrà capacitat per a 102 vehicles i estarà enllestit l’any vinent

elpunt.cat – L’Ajuntament de Santa Coloma ha iniciat les obres de construcció de l’aparcament del carrer de Mossèn Camil Rosell, al barri del Centre. El pàrquing serà de dues plantes subterrànies i tindrà capacitat per a 102 vehicles. Les places seran de concessió a cinquanta anys i el consistori està estudiant ara la possibilitat que els veïns i botiguers de la zona tinguin prioritat a l’hora d’adquirir-les. Un cop finalitzin les obres, que es preveu que sigui durant l’any que ve, s’urbanitzarà el carrer.

Obres del Parquing

Aquests dies, els treballs se centren en el desviament dels serveis de gas, electricitat i clavegueram del carrer Mossèn Camil Rosell, entre els carrers Irlanda i Mare de Déu de la Mercè, on se situarà el futur aparcament. Es tracta del primer pas per començar el buidatge de terra, que està previst per la setmana que ve. Aquest pàrquing que l’Ajuntament de Santa Coloma ha projectat al barri del Centre serà de 102 places, que es distribuiran en dues plantes subterrànies. «Està previst dins del pla de mandat», assegura la segona tinenta d’alcalde, Carmen Moraira (PSC), que recorda que el govern ha previst la creació de 2.500 places fins al 2011.

Com la resta de pàrquings que s’han fet a la ciutat en els darrers temps, serà en règim de concessió a cinquanta anys. El que s’està estudiant, però, és una fórmula que doni prioritat als veïns i botiguers de la zona. «Estem mirant la possibilitat que es tingui en compte els habitatges més propers», diu Moraira.

Trasllat d’arbres

La construcció del pàrquing obligarà l’Ajuntament a eliminar les tres fileres d’arbres del carrer (dues a les voreres i l’altra al mig de la calçada). «S’han de retirar perquè és incompatible», diu la tinenta d’alcalde. No obstant això, Moraira ha deixat clar que «els [arbres] que estigui millor» seran trasplantats a altres zones de la ciutat. Una part, en principi, seran traslladats al parc forestal de La Bastida -que s’està fent amb el fons estatal d’inversió local- i la resta al viver de recuperació de la ciutat.

Un cop estigui enllestit l’aparcament, s’iniciarà la reurbanització de la superfície. El carrer passarà a ser de quatre carrils (dos en cada sentit) i s’eliminarà el passadís central que actualment hi ha per aprofitar més l’ús de la via pública. Com que s’han descartat els arbres, l’Ajuntament col·locarà uns testos penjats dels fanals, una solució nova a la ciutat. L’Ajuntament preveu que l’aparcament estigui enllestit al llarg de l’any vinent.

adminGeneralL'aparcament tindrà capacitat per a 102 vehicles i estarà enllestit l'any vinentelpunt.cat - L'Ajuntament de Santa Coloma ha iniciat les obres de construcció de l'aparcament del carrer de Mossèn Camil Rosell, al barri del Centre. El pàrquing serà de dues plantes subterrànies i tindrà capacitat per a 102 vehicles....Santa Coloma de Gramenet