CO2La marxa de vehicles elèctrics, solars i no contaminants de diferents poblacions de Catalunya finalitzarà a la Plaça de la Vila, on es lliurarà el manifest a l’alcalde, Bartomeu Muñoz.

La marxa de vehicles elèctrics, solars i no contaminants de diferents poblacions de Catalunya finalitzarà a la Plaça de la Vila, on es lliurarà el manifest a l’alcalde, Bartomeu Muñoz.

El proper dissabte 24 d’octubre, en el marc del Dia Internacional d’Acció Climàtica, es realitza la «Marxa lliure de CO2» per demostrar que és possible viure en un món responsable. La marxa s’inicia a Sabadell i arriba a Santa Coloma de Gramenet, a la plaça de la Vila, al voltant de les 13,30 hores, on es farà entrega del Manifest de la campanya a l’alcalde, Bartomeu Muñoz.

Estan convocats tota mena de vehicles elèctrics, solars i no contaminants, perquè junts puguin recórrer 350 quilòmetres amb emissió ZERO de CO2, entre ells el vehicle Citroën Berlingo totalment elèctric del Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Coloma, que està en actiu des de l’any 2001.

Com a trets remarcables, l’inici de la marxa tindrà lloc a Sabadell,continuarà per les poblacions de Barberà del Vallés, Cerdanyola, Montcada i Reixach , Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Adrià de Besòs. L’objectiu és sensibilitzar la ciutadania sobre la problemàtica existent. L’itinerari culminarà sobre les 17 hores a Barcelona, rambla de santa Mònica, amb un acte multitudinari basat en espectacles musicals, amb 350 percussionistes i xerrades començades a les 10 del matí.

Santa Coloma en la lluita contra el canvi climàtic

Segons les dades científiques més recents, causarem un dany gravíssim i irreversible a la Terra a menys que reduïm la quantitat de diòxid de carboni emés a l’atmosfera a 350 parts per milió (en l’actualitat estem a 387,41 ppm). Per això, el dia 24 d’octubre tindrà lloc un acte mundial multitudinari amb més de 1.800 accions en més de 140 països d’arreu del món. Units per fer d’aquest planeta un lloc més habitable per a les persones que hi vinguin després.

A Santa Coloma de Gramenet s’estan realitzant diferents accions per contribuir a aquesta lluita. Una de les iniciatives és l’aposta per les energies renovables. Actualment, hi ha cinc parcs solars d’energia fotovoltaica, entre els que destaca el parc solar del cementiri municipal, instal·lació pionera a tot el mon en aquest tipus d’equipament. En conjunt, amb els cinc parc solars la ciutat ja disposa de 1.083 metres quadrats de panells solars fotovoltaics i de 2.000 m2 de panells solars tèrmics en funcionament, el que suposa un estalvi total anual de quasi 900.000 kW/hora, l’equivalent a l’electricitat consumida per 145 famílies de la ciutat, i un estalvi d’emissions atmosfèriques de 450 tones/any de diòxid de carboni (CO2).

adminGeneralLa marxa de vehicles elèctrics, solars i no contaminants de diferents poblacions de Catalunya finalitzarà a la Plaça de la Vila, on es lliurarà el manifest a l'alcalde, Bartomeu Muñoz.La marxa de vehicles elèctrics, solars i no contaminants de diferents poblacions de Catalunya finalitzarà a la Plaça de la...Santa Coloma de Gramenet