• Els Mossos han detingut 3 membres de la màfia xinesa que cobraven una mena d’impost revolucionari a comerciants de la seva comunitat a canvi de no destrossar-los el negoci. Tots els arrestats són veïns de Santa Coloma de Gramanet
  • Un dels detinguts ja havia estat arrestat per segrestar un nen xinès fa dos anys.

Els detinguts són 3 ciutadans xinesos de 31 i 32 anys. Alguna de les víctimes havia arribat a pagar-los més de 10.000 euros sota les amenaces d’aquest grup que no dubtava en fer servir armes de foc per espantar els seus compatriotes. En una ocasió fins i tot van disparar contra un botiguer sense apuntar-lo directament peròper espantar-lo. Extorquien els propietaris de botigues, també xinesos, amb l’amenaça de destrossar-los els establiments si no pagaven.

El sergent cap de la unitat central de segrestos i extorsions dels Mossos, Enric Martínez, ha dit en declaracions a la cadena SER que malgrat la por que tenen, la millor garantia de protecció per les víctimes és denunciar: «Saben que si s’acosten a una de les víctimes, només ha de despenjar el telèfon i dir ‘aquest senyor està aquí’ i queda detingut per trencament de la condemna. El que més protegeix a una persona és denunciar. La víctima que es calla i paga és la víctima ideal perquè és un client habitual. Vindran sempre per aquesta persona»

Els detinguts es reunien en bars de la zona i en habitacions situades a la part posterior parlaven dels seus negocis criminals. Un dels arrestats està implicat en el segrest d’un nen el mes de novembre del 2010 ja que el seu pare devia 1.000 euros que el grup li havia deixat per jugar al Casino de Barcelona.

Dos dels 3 detinguts han ingressat a la presó preventiva er ordre judicial.

Font: cadenaser.com

adminJudicial10,central,contra,cop,Enric Mart,grup,mafia,que,Santa Coloma,SER,xinesaEls Mossos han detingut 3 membres de la màfia xinesa que cobraven una mena d'impost revolucionari a comerciants de la seva comunitat a canvi de no destrossar-los el negoci. Tots els arrestats són veïns de Santa Coloma de GramanetUn dels detinguts ja havia estat arrestat per segrestar un nen...Santa Coloma de Gramenet