Aviat farà dos anys de les darreres eleccions municipals i, des d’aleshores, tres representants de Plataforma per Catalunya ocupen el seu escó a saló del plens de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Un cop al mes, des de fa temps, l’Ajuntament cedeix una pàgina del seu full informatiu als diferents grups representats al Ple. Això implica que PxC tenen, com tots els altres, l’oportunitat d’expressar la seva opinió sobre temes diversos i que aquesta sigui distribuïda per tota la ciutat en més de 15.000 exemplars.

Què fa PxC amb aquest privilegi? Aprofita per expressar opinions completament contràries al respecte als drets humans i les persones, a la convivència i a l’ètica més elemental (podeu comprovar-ne un exemple aquí). Incomprensiblement, aquesta mena d’opinions s’estaven expressant i distribuint públicament sense que ningú no fes res per aturar-ho. Fins fa poc.

Les darreres  publicacions del grup de Plataforma han fet vessar el got de la paciència de molta gent. I això ha tingut diverses conseqüències. Per una banda, els grups municipals del PSC, ICV-EUiA, CiU i Gent de Gramenet han denunciat el portaveu de PxC a la Fiscalia de delictes d’odi i discriminació el seu escrit del mes de gener.

Per l’altra banda, dilluns que ve, dia 25 de febrer, des de Santa Coloma Conviu presentem  la moció adjunta al Ple de l’Ajuntament per tal d’aturar la participació del grup municipal de Plataforma per Catalunya al Full Informatiu municipal. L’objectiu de la coordinadora és que no es tornin a divulgar idees contràries als drets humans i la convivència ciutadana.

Santa Coloma Conviu (santacolomaconviu@gmail.com) (650 35 80 28, Carme Giménez) és una coordinadora de gairebé quaranta entitats de Santa Coloma de Gramenet. Fou constituïda l’octubre de 2011 amb dos objectius principals: el primer, ser un fòrum ciutadà on els col·lectius socials i la ciutadania aportin les seves idees per millorar les condicions de convivència als nostres barris; el segon, exercir la incidència política necessària per combatre la discriminació que opera a diferents nivells, que implica diversos graus d’intensitat i de vulneració de drets, i que requereix diferents tipus d’actuació per superar-la.

Denunciem com una violació dels drets humans (Declaració de l’ONU de 1948) la publicació, a la secció mensual del butlletí de l’Ajuntament de Santa coloma de Gramenet, articles que es poden considerar com a discurs d’odi i discriminació.

Podeu trobar el text de la moció aquí. 

— 
Santa Coloma Conviu
http://santacolomaconviu.wordpress.com/

adminGeneralCarme Gim,cop,eleccions,Full Informatiu,grup,municipals,ONU,plens,psc,que,Santa Coloma ConviuAviat farà dos anys de les darreres eleccions municipals i, des d'aleshores, tres representants de Plataforma per Catalunya ocupen el seu escó a saló del plens de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.Un cop al mes, des de fa temps, l'Ajuntament cedeix una pàgina del seu full informatiu als...Santa Coloma de Gramenet