Grua Municipal

  • Sumarà punts segons on agafi el vehicle amb el nou sistema que es vol estrenar al gener a Barcelona.
  • L’ Eixample i Ciutat Vella són les zones més ben puntuades.

20minutos.es – L’empresa que gestiona el servei de grues municipal a Barcelona, BS:M, vol implantar, a partir de l’1 de gener, un sistema d’incentius que permet als empleats sumar punts per cotxe enganxat.

Segons la zona i el tipus d’infracció el conductor pot afegir 181 euros a la nòmina mensual.

Si enganxem nou cotxes al dia sumem 15 punts, que suposen 181 euros més a la nòmina

Els districtes de Ciutat Vella i l’Eixample, segons el projecte de BS:M al que ha tingut accés 20 minutos, tenen una puntuació més alta.

BS:M va justificar ahir aquest sistema de punts amb la nova reorganització de les bases de grues. Es tanca la de la Zona Franca i s’obren a Sant Genís (Vall d’Hebron), Parc de Joan Miró (carrer Tarragona) i Ronda Litoral, amb el que es planteja com «un nou sistema d’organització de treball».

Els sindicats CC OO, CGT i FESIT , que sumen majoria al comitè d’empresa, rebutgen «ajudar al lucre de l’empresa a costa dels ciutadans».

Millora el servei 

Per la seva part, BS:M aclareix que «busca millorar la qualitat del servei en prioritzar les infraccions» i recorda que les negociacions encara estan obertes.

«Si enganxem nou cotxes al dia sumem 15 punts, que suposen 181 euros més al mes», explica Isidoro González, de la CGT. Pedro Alonso, del Fesit, afirma: «els encarregats et posen un punt vermell si no enganxes sis cotxes». Josep Prats, de CC OO, lamenta que «els conductors hem de validar la feina fent fotos dels infractors».

Amb les noves bases. els tres sindicats afirmen que «l’empresa s’estalvia 18.000 euros en desplaçaments».

Com i on es guanyen bonus?

Districtes especials: Es valoren segons el volum de mobilitat i serveis. L’Eixample es valora amb 15 punts, Ciutat Vella amb 10, Les Corts i Sarrià, amb vuit, Sants-Montjuïc i Gràcia amb sis, Horta i Sant Martí, amb quatre i Nou Barris i Sant Andreu, amb dos.

Pel tipus de via: A les vies prioritàries (Aragó, passeig de Gràcia, les Rambles, Gran Via o Diagonal) enganxar un cotxe suposa 15 punts. A les secundàries vuit punts i un punt a les vies considerades «no bàsiques».

Per infraccions: 15 punts si el conductor de la grua treu un cotxe del carril-bus o estacionat en un carril de marxa. Baixa a 12 punts si el cotxe està sobre la vorera o mancat de comprovant horari. I sis punts per parar en càrrega i descàrrega.

Nou complement: S’estableix un pagament de 0.90 euros per dia treballat a tot el personal de BS:M.

 

adminGeneralCGT,Ciutat Vella,empresa,Isidoro Gonz,Joan Mir,Josep Prats,Nou Barris,Pedro Alonso,que,Sant Andreu,Sant Gen,serveiSumarà punts segons on agafi el vehicle amb el nou sistema que es vol estrenar al gener a Barcelona.L' Eixample i Ciutat Vella són les zones més ben puntuades.20minutos.es - L'empresa que gestiona el servei de grues municipal a Barcelona, BS:M, vol implantar, a partir de l'1 de gener,...Santa Coloma de Gramenet