Una acció directa dels joves ecosocialistes amb la participació de Jordi Guillot dóna el tret de sortida a la campanya que du com a lema “Berlusconi, Sarkozy, i també Zapatero? No a la directiva de la vergonya”

El secretari general d’ICV, Jordi Guillot, i el coordinador nacional de Joves d’Esquerra Verda (JEV), David Cid, han anunciat avui que les dues organitzacions iniciaran una campanya contra la Directiva de Retorns, anomenada Directiva de la Vergonya, per informar a la societat catalana “del retrocés en drets socials i laborals que suposa l’aplicació d’aquesta Directiva”. “A la vegada, iniciarem una recollida de signatures pel manifest Migrar no és delicte. No a la directiva de la Vergonya que faran arribar a la resta de forces polítiques, i organitzacions civils i socials per continuar la campanya de denúncia”, han explicat.

En el marc d’una acció directa de JEV, Guillot ha lamentat que “amb aquesta mesura l’únic que s’està aconseguint és criminalitzar la immigració, irritar als països del sud i fomentar actituds repressores amb les persones migrades”. “Per més que es blindi la UE i s’augmentin les mesures restrictives, la immigració és un fenomen que no pararà donades les males condicions de vida d’alguns països”, ha afegit.

La campanya, que té com a lema “Berlusconi, Sarkozy, i també Zapatero? No a la directiva de la vergonya” servirà per denunciar que el govern de l’Estat espanyol, amb el vist-i-plau del PSOE, s’ha alineat amb les posicions més dures dels governs d’Itàlia i França, sent així un dels països de la UE que més ha treballat per endurir la directiva.

“Diem que No a aquesta directiva perquè és un greu retrocés en la protecció dels Drets Humans, perpetua la intolerància i la segregació de la població més exclosa i en situació de risc, perquè suposa la constatació d’una política migratòria centrada en l’internament, les expulsions i les repatriacions i perquè permet la privació de llibertat fins a 18 mesos fins i tot durant el tràmit de sol•licitud d’asil o permís de residència”, ha destacat el coordinador nacional de JEV.

Per tot això, membres de l’organització juvenil han traslladat en comitiva un taüt que simbolitzava l’Europa dels drets socials i humans des de l’Estació de França fins la Delegació del Govern on han simulat el seu funeral. L’acció directa ha servit per donar tret de sortida a la campanya conjunta que ICV i JEV duran a terme fins la tardor.

Us adjuntem el manifest que la formació ecosocialista i JEV faran arribar a membres destacats de la societat civil així com a organitzacions socials, la imatge de la campanya.
 

http://noaladirectivadelavergonya.blogspot.com/.
 
 

adminGeneralcampanya,catalana,contra,David Cid,Drets Humans,general,icv,JEV,Jordi Guillot,PSOE,que,UEUna acció directa dels joves ecosocialistes amb la participació de Jordi Guillot dóna el tret de sortida a la campanya que du com a lema “Berlusconi, Sarkozy, i també Zapatero? No a la directiva de la vergonya”El secretari general d’ICV, Jordi Guillot, i el coordinador nacional de Joves d’Esquerra...Santa Coloma de Gramenet