Bosses Compostableselpunt.cat – Els tres mercats municipals de Santa Coloma (Fondo, Singuerlín i Centre) han començat una campanya entre els seus clients per fomentar l’ús de les bosses biodegradables, i perquè aquestes acabin substituint les tradicionals de plàstic, molt contaminants. Per això, repartiran, fins que s’acabin les existències, un total de 12.500 bosses compostables. L’objectiu, tal com assenyala el regidor de Comerç, Esteve Serrano, és «conscienciar la ciutadania de la importància de tenir una actitud responsable envers el medi ambient».

La campanya està impulsada per la Diputació de Barcelona i s’està desenvolupant en el marc dels plans de dinamització dels mercats municipals. Aquesta iniciativa és un primer pas per mesurar el grau d’acceptació que l’acció té en paradistes i clients. La intenció de l’àrea de Comerç, però, és donar-li continuïtat i avançar-se així a futures normatives que prohibeixin l’ús definitiu de les bosses de plàstic. «Hem mantingut moltes converses amb els concessionaris dels tres mercats perquè la iniciativa no quedi aïllada», adverteix Serrano. De fet, al mercat de Singuerlín ja hi va haver el Nadal passat una experiència similar de caràcter ecològic. Segons explica el regidor, s’està valorant la possibilitat de recuperar l’ús del cabàs o de fomentar les bosses biodegradables, com les que s’estan repartint ara. Es calcula que aquesta iniciativa acabarà en un mes i que es reprendrà un cop acabin les festes de Nadal, a començaments de l’any vinent.

Les bosses compostables poden estar elaborades de fècula de patata o de midó de blat de moro. A banda d’evitar la proliferació de les bosses de plàstic convencionals, també són aptes per separar les restes de menjar a casa i contribuir així a la recollida selectiva de la fracció orgànica.

adminGeneralelpunt.cat - Els tres mercats municipals de Santa Coloma (Fondo, Singuerlín i Centre) han començat una campanya entre els seus clients per fomentar l'ús de les bosses biodegradables, i perquè aquestes acabin substituint les tradicionals de plàstic, molt contaminants. Per això, repartiran, fins que s'acabin les existències, un total...Santa Coloma de Gramenet