Extret de [www.maulets.org] 

Acció a la pancarta de la manifestació de CCOO i UGT del 1r de Maig a Barcelona  [el Barcelonès,  01/05/2007]

 

 

Un grup de joves de Maulets, l’organització de joves de l’Esquerra Independentista, ha abocat pintura groga sobre la pancrta de Comissions Obreres (CCOO) i UGT a la manifestació d’avui, 1r de Maig de 2007, a Barcelona. S’ha escollit el color groc per tal de denunciar el paper de les dues centrals sindicals espanyoles en el procés de precarització actual. Els joves denunciem la col·laboració de CCOO i UGT amb les patronals i els governs que any rere any acorden la precarització de les nostres vides i condicions laborals.

Comunicat de l’acció + fotografies per premsa
Ja tenim el video de l’acció

 

Contra el sindicalisme groc i el pactisme, el jovent en peu de guerra

L’1 de maig, dia internacional dels i les treballadores, Maulets, l’organització de joves de l’Esquerra Independentista volem denunciar els culpables de la situació de precarietat que afecta el jovent i el conjunt de les classes populars. Això implica assenyalar amb el dit no solament les explotadores i els governs dels estats espanyol i francès, que han trobat en la flexibilitat, la temporalitat i l’atur encobert una nova eina per aguditzar les condicions de la nostra explotació, sinó també els sindicats oficials (en el cas espanyol, CCOO i UGT) que sota la bandera del pactisme acepten i legitimen el discurs neoliberal dominant centrat en la competitivitat. Denunciem:

  • l’acceptació d’una Reforma Laboral que no aporta cap solució real a les problemàtiques de la classe treballadora i que amaga la realitat existent: la generalització de la precarietat i la temporalitat entre el jovent i l’extensió de l’explotació al sector dels falsos autònoms. Una Reforma Laboral que premia i subvenciona les empreses i que redueix els ingressos dels fons de protecció social de les treballadores.
  • la submissió a la Directiva Bolkestein i a les directrius econòmiques de la Unió Europea que fomenten la competitivitat entre les treballadores i no plantegen respostes a l’empitjorament de les condicions de treball arreu del continent.
  • les xifres oficials (no qüestionades per CCOO i UGT) sobre contractes indefinits, quan la majoria d’aquests contractes han patit retallades substancials pel que fa a la protecció i les prestacions socials.
  • el fenomen dels contractes a temps parcial forçats, especialment alarmant en les ocupacions al sector públic i que els sindicats oficials no han combatut en cap moment.
  • la passivitat davant les onades de deslocalitzacions, la problemàtica del mileurisme i la sinistralitat laboral.
  • la manca d’implicació en les nombroses lluites obreres que els sindicats rupturistes o col·lectius de treballadores han iniciat devant l’ofensiva neoliberal.
  • l’abandonament de les persones nouvingudes i la manca total de combativitat d’aquests sindicats en la defensa dels seus drets, que són sistemàticament violats.
  • la retirada pactada de l’Estat del Benestar i el servilisme de l’esquerra institucional davant els atacs del nou capitalisme.

El jovent independentista i revolucionari, apostem per un salt qualitatiu en les lluites contra l’explotació com a forma de qüestionar un sistema econòmic i una organització social basats en la més profunda injustícia. El nostre projecte polític passa pel trencament gradual amb tota forma d’opressió en el camí de la construcció de la unitat popular i el socialisme en el marc nacional dels Països Catalans.

El combat maulet continua!
Independència i revolució!

El vídeo de l’acció:  http://www.youtube.com/watch?v=L01OpdOmBko

 

adminGeneralCCOO,contra,Directiva Bolkestein,Esquerra Independentista,nova,popular,social,UGT,Una Reforma Laboral,Uni EuropeaExtret de  Acció a la pancarta de la manifestació de CCOO i UGT del 1r de Maig a Barcelona     Un grup de joves de Maulets, l'organització de joves de l'Esquerra Independentista, ha abocat pintura groga sobre la pancrta de Comissions Obreres (CCOO) i UGT a la manifestació d'avui,...Santa Coloma de Gramenet