• Atén cada dia al voltant de 100 nens, adolescents i joves, i a més de 60 famílies amb situació de vulnerabilitat o exclusió social
  • La nova seu obrirà les seves portes al juny i a finals d’any preveu assolir les 30 places de capacitat

germinia

Barcelona, 31 de maig. – La Fundació Germina obrirà al juny un nou centre a la plaça de les
Cultures, al barri del Raval de Santa Coloma de Gramenet. La imminent obertura coincideix amb la celebració dels seus 9 anys d’activitat social a la ciutat. El projecte s’iniciarà oferint atenció a 10 nens, entre 5 i 12 anys, derivats dels Serveis Socials municipals, que arribaran a ser 15 mentre s’estiguin portant a terme els casals d’estiu.

Aquest centre obert infantil forma part de la primera fase de desenvolupament de la nova seu al barri del Raval, que té l’objectiu d’assolir les 30 places de capacitat abans de finalitzar l’any. Al setembre de 2017, s’iniciarà la segona fase, cobrint també la franja d’edat adolescent i Jove – de 12 a 21 anys – aconseguint la seva capacitat màxima d’atenció fixada en 100 persones. L’obertura del seu tercer centre, amb seu a Badalona, està prevista per finals d’aquest any 2016.

La trajectòria de la Fundació Germina està en creixement constant, i un cop implementat i assentat el seu projecte, la seva intenció és transmetre a altres barris el seu model de proximitat, garantint i preservant un caràcter familiar i facilitant la creació de xarxes de suport mutu entre els participants. Aquest creixement permet fer sostenible una mínima estructura i millorar la qualitat als seus serveis.

Llarga trajectòria de tasca social a Santa Coloma de Gramenet
La Fundació Germina és una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 2004 que treballa a Santa Coloma de Gramenet, oferint suport i acompanyament a nens, joves i famílies per millorar la seva qualitat de vida. Des de la seva constitució, la fundació ha anat ampliant la seva
activitat a través dels seus diferents programes.

Germina va iniciar les seves activitats el 2007 amb un centre obert infantil atenent a 10 nens, però no fou fins a l’any 2015, que va consolidar el seu model d’atenció social directa amb el desplegament complert de Quatre programes: el Centre Obert Infantil (5-12 anys), on els nens aprenen a través del joc i l’experiència a desenvolupar les seves habilitats, l’Espai Jove (12-16 anys), al qual s’inculca als adolescents a aprendre i a treballar tan individualment com en equip i a desenvolupar vincles basats en el respecte, en el GR-Gran Recorregut (16-21 anys), s’acompanya als joves a trobar el seu primer treball o orientar-los a decidir quins estudis volen cursar, i finalment al programa Famílies, treballen amb elles per oferir eines parentals, traslladar hàbits saludables a l’àmbit familiar i afavoreixen la creació de xarxes de suport mutu. D’aquesta manera, s’obtenen resultats directes a la vida dels nens, adolescents, joves i famílies. A més a més dels programes d’atenció social directe, també es duen a terme des del seu inici projectes comunitaris que pretenen millorar l’entorn al qual estan presents partint del protagonisme de nens, joves i famílies, com són el cicle d’espectacles familiars “Barri a escena”, els projectes “Jocs al carrer” o “Made in Jove” o la gestió d’un hort comunitari.

L’entitat promou des de fa nou anys la generació d’oportunitats amb un alt valor social, per això, va crear el 2015 la seva pròpia empresa social, amb l’objectiu d’augmentar el seu impacte a partir d’una activitat econòmica. Urban Time té per missió promoure la continuïtat formativa dels joves, brindant-los l’oportunitat de seguir estudiant al mateix temps que desenvolupen una activitat laboral al sector de l’oci educatiu. Ofereix tallers, activitats extraescolars i casals basats en activitats urbanes com graffiti, skate o parkour.

Actualment, la Fundació Germina compta amb 14 professionals i un equip de 45 voluntaris, 8 dels quals són internacionals.

Des de la Fundació Germina i sota el lema “eduquem des del que som” ofereixen un model de valors, basats en el respecte i al que té cabuda tot el món. Totes les accions portades a terme des de la fundació s’estableixen amb els principis de l’acompanyament, coneixement, construcció comú i desenvolupament integral de la persona, perquè siguin protagonistes d’aquest procés dins del seu territori.

https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/06/germinia-1.png?fit=982%2C172&ssl=1https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/06/germinia-1.png?resize=150%2C150&ssl=1Tedi RocaSocietatamb,anys,celebra,centre,coloma,dacció,de,dun,els,fundació,germina,gramenet,la,lobertura,nou,santa,seus,socialAtén cada dia al voltant de 100 nens, adolescents i joves, i a més de 60 famílies amb situació de vulnerabilitat o exclusió social La nova seu obrirà les seves portes al juny i a finals d’any preveu assolir les 30 places de capacitat Barcelona, 31 de maig. - La Fundació...Santa Coloma de Gramenet