• L’Ajuntament farà de mediador entre propietaris i emprenedors amb l’objectiu de mantenir viu el teixit econòmic local

El projecte preveu fins a deu mesures com aquestes per tal d’incentivar i dinamitzar el comerç local i de proximitat i per facilitar la creació de nous establiments. El pla s’engega amb l’objectiu de fer front a l’actual context econòmic que ha portat molts comerços al seu tancament per la davallada en el consum. A Santa Coloma de Gramenet, a més, és el comerç el principal motor de l’economia productiva local.

A més del cens de comerços i de les bonificacions fiscals, l’Ajuntament posarà en marxa una ‘finestreta única’, tant virtual com presencial, per simplificar i agilitzar els tràmits previs a l’obertura de qualsevol negoci. A nivell formatiu, s’oferiran cursos per aprendre a millorar la imatge de les botigues i es treballa perquè el curs 2014-2015 s’imparteixi a la ciutat un cicle de formació professional sobre comerç.

Des del punt de vista urbanístic, s’impulsarà la reforma dels entorns comercials dels mercats municipals, que actualment estan en fase de transformació -Sagarra i Fondo-. L’objectiu és la creació d’espais més amables per al passeig, amb mesures com la supressió de voreres perquè els carrers tinguin un únic nivell. També s’ordenaran els mercats de venda ambulant, amb una nova ordenança municipal.

D’altra banda, es modifica del Pla d’Usos Comercials per incentivar l’existència de noves activitats. Es permetrà l’obertura de noves botigues tipus basar, de fins a 150 metres quadrats, i la instal·lació de centres d’ensenyament privat o de serveis mèdics. També s’incorpora al pla d’usos una categoria de ‘noves activitats’ per regular locals d’oci i oci infantil i establiments específics com els de compra i venda d’or.

Finalment, es plategen accions de dinamització comercial: els primers dissabtes de mes es tallarà el trànsit als principals eixos comercials per fomentar el passeig dels veïns, es manté l’aposta per la fira gastronòmica Sabors del Món i es faran campanyes de sensibilització a les escoles.

Font: La Vanguardia

adminGeneralL'Ajuntament farà de mediador entre propietaris i emprenedors amb l'objectiu de mantenir viu el teixit econòmic localEl projecte preveu fins a deu mesures com aquestes per tal d'incentivar i dinamitzar el comerç local i de proximitat i per facilitar la creació de nous establiments. El pla s'engega amb l'objectiu...Santa Coloma de Gramenet