Sis militants de Maulets s’han encadenat avui dijous dia 13 de novembre a l’entrada dels edificis de la Caixa a l’Avinguda Diagonal. Juntament amb ells un altre grup de joves portava pancartes amb lemes com “no pagarem la vostra crisi” o “el capitalisme ens encadena a la precarietat”.

Aquesta acció s’emmarca en una setmana d’accions descentralitzades per denunciar el poder financer, com una de les fonts de la crisi econòmica actual i de la precarietat del jovent.

Davant la cimera del dia 15 de novembre a Washington que pretén “refundar el capitalisme”, s’han plantejat diverses respostes, entre les quals, mobilitzacions unitàries, impulsades pels treballadors en conflicte contra els ERO’s, l’esquerra sindical i diverses organitzacions anticapitalistes i moviments socials.

Les accions d’aquesta setmana s’han realitzat justament per convocar a aquestes mobilitzacions, com també per conscienciar del fet que aquesta crisi no és un fruit de l’atzar sinó que ha estat provocada pel mateix creixement del capitalisme i per l’ambició desmesurada dels grans poders econòmics (financers i industrials) que, mitjançant l’especulació, el foment del consumisme i la retallada de salaris han fet esclatar una bombolla que prèviament havien inflat. 

Amb aquesta acció es pretén denunciar que, una vegada més, es faci pagar els costos de la crisi del gran capital a aquells i aquelles que van pagar també pels beneficis acumulats durant els darrers anys: els treballadors, exclosos, aturades, i estudiants. Una vegada més, es pretén fer pagar a les precàries per l’ambició de bancs, transnacionals i especuladors.

Des de Maulets, cridem al conjunt de les joves a organitzar-se i lluitar i a dur a terme accions directes de rebuig contra aquesta ofensiva. Així mateix, avisem que continuarem duent a terme accions en aquest sentit.

És el moment de plantejar alternatives basades en la solidaritat, la democràcia i la justícia social. Els beneficis d’uns pocs no poden seguir precaritzant les vides de la gran majoria. El jovent està en peu de guerra.

el jovent dels Països Catalans NO PAGAREM LES SEVES CRISIS!

 

Convocatòries unitàries per al 15 de Novembre contra la cimera del G-20 arreu dels Països Catalans:
 

Palma: Plaça d’Espanya. Andorra la vella: Davant del govern. Barcelona: Plaça Catalunya. Figueres : Plaça de l’Ajuntament. Girona: plaça del vi. Lleida: Plaça de la Paeria (també 19.30 davant de l’IEI, pça Catedral convocada per Assemblea popular anticrisi). Manresa: Plaça Joan Fuster (encara coneguda com Plaça Espanya). Reus: Plaça del Mercadal (els col·lectius locals convoquen a les 19.00). Sabadell: plaça de sant Roc. Tarragona: Rambla Nova, davant l’estàtua dels despullats (els col·lectius locals convoquen a les 17.30), Tortosa: Plaça de l’Àngel, Vilanova: Plaça de l’ajuntament.  Alacant: Esplanada de Espanya, davant la Rambla de Méndez Núñez. Castelló: Plaça de la Independència (coneguda com La Farola ). Elx: Plaça Baix. Gandia: Plaça de l’ajuntament. Torrevella: davant l’Ajuntament. València: Plaça Ajuntament. Vinaròs: Plaça de l’Ajuntament.  Més informació sobre les convocatòries unitàries: www.17-s.info i www.moviments.net/xarxacontratancaments
adminGeneralAlacant Esplanada,andorra,Avinguda Diagonal,Castell Pla,contra,ERO,Figueres Pla,Gandia Pla,gran,Lleida Pla,Palma Pla,que,Reus Pla,setmana,Tarragona Rambla Nova,Tortosa Pla,Vilanova PlaSis militants de Maulets s’han encadenat avui dijous dia 13 de novembre a l’entrada dels edificis de la Caixa a l’Avinguda Diagonal. Juntament amb ells un altre grup de joves portava pancartes amb lemes com “no pagarem la vostra crisi” o “el capitalisme ens encadena a la precarietat”. Aquesta...Santa Coloma de Gramenet