Primara Trobada Comunitària de la Serra d'en Mena. Foto de família.

La primera Trobada Comunitària de la Serra d’en Mena ja és història. Representants de les diferents entitats del barri, ciutadans individuals i representants de l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i l’Obra Social de “La Caixa” es van reunir a l’escola Miguel de Unamuno per fer un primer balanç d’aquests dos anys del Projecte d’Intervenció Intercultural, per presentar la Monografia Comunitària i, sobretot, per avançar el nus crític que presenta la Serra d’en Mena: la igualtat d’oportunitats en la infància, l’adolescència i la joventut. Aquest serà l’eix principal de la següent etapa, la Programació Comunitària.

L’Agustí Viñas, vicepresident de la Fundació Integramanet, en Jordi Pla, director de l’àrea de negoci de Sant Adrià – Santa Coloma de Caixabank, la Joana Prats, directora del departament de diversitat i col·laboracions amb entitats socials de la Fundació Bancària “La Caixa” i en Diego Arroyo, tinent d’alcaldessa d’Educació, Drets Socials, Infància Joventut i Esports van donar la benvinguda als assistents a la Trobada Comunitària i van lloar la feina i l’esperit comunitari mostrat per la gent de la Serra d’en Mena. A continuació va pendre la paraula la Lara Delgado, tècnica comunitària del projecte ICI, qui va esboçar els primers resultats del diagnòstic de la Monografia Comunitària i va presentar el nus crític, el principal problema en el qual concentrar els esforços. Així, la igualtat d’oportunitats en la infància, l’adolescència i la joventut s’ha revelat com el repte número u per a la gent del barri.

Aquest nus crític, va explicar la Lara, requereix un punt de vista transversal, des de tres vessants complementàries: salut, física però també mental; educació, amb l’accent en la lluita contra l’absentisme, la necesitat de reforços, l’enfortiment de la participació a les AMPAS i la creació de nous projectes socioculturals; i convivència i cohesió amb especial interès per la creació d’espais d’intecacció en positiu i igualtat entre els diferents col·lectius, l’afavoriment de la conciliació familiar i la reducció de les dificultats per la inserció laboral dels joves.

Tot just va acabar la Lara Delgado la seva intervenció es va projectar el vídeo “Visions de la Monografia Comunitària”. En ell en Cris González, cap del servei de convivència de l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet; l’Eli Fructuoso, infermera comunitària al CAP El Fondo; l’Andrés Pereira, educador del Centre Obert Moisés El Faro Social i en Hafid Tazeddine, president de La Convivència van lloar el procés participatiu i la importància de la Monografia Comunitària per conèixer la realitat del barri. A continuació van prendre la paraula de nou en Cris González, la CeliaTajada, directora del Servei d’Atenció Primària Barcelonès Nord i Maresme i l’Ivan Alvarado, referent DCAF del projecte ICI, els quals van destacar la importància de la feina comunitària i la cooperació entre tots.

La Programació Comunitària, el següent pas

La Trobada Comunitària, però, no va servir només per presentar la Monografia Comunitària. També ha significat el primer pas de la nova etapa del procés participatiu a la Serra d’en Mena, la Programació Comunitària. D’aquesta manera, Llegir més …

Via:: Serra d’en Mena

https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/05/Trobada-ComunitC3A0ria-Foto-de-familiajpg.jpg?fit=960%2C359&ssl=1https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/05/Trobada-ComunitC3A0ria-Foto-de-familiajpg.jpg?resize=150%2C150&ssl=1Tedi RocaGeneralLa primera Trobada Comunitària de la Serra d'en Mena ja és història. Representants de les diferents entitats del barri, ciutadans individuals i representants de l'ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i l'Obra Social de “La Caixa” es van reunir a l'escola Miguel de Unamuno per fer un primer balanç...Santa Coloma de Gramenet