PaSostreLlumGas

El preu de la llum assolirà de nou màxims històrics aquests dies, igual que els beneficis de les multinacionals elèctriques. Mentre la majoria de la població amb prou feines pot arribar a final de mes, un petit grup d’accionistes es faran d’or a costa del patiment de les famílies.
Amb aquest govern, tenir llum o escalfar la casa s’ha convertit en un luxe. És el govern de les elèctriques, és un govern de miserables capaç de portar al Tribunal Constitucional la ILP feta llei pel Parlament de Catalunya contra els desnonaments i els talls de subministraments bàsics.
Rajoy segueix l’estela d’Aznar. Des de la privatització de les empreses públiques i la desregulació del preu de l’energia el rebut de la llum ha augmentat més d’un 90%. El mateix ha succeït amb els preus del gas i, especialment, de la bombona de butà, emprada per moltíssimes famílies per escalfar les seves llars. La nova pujada de la llum pot significar l’encariment de la factura fins a 100 € més a l’any, mentre les pensions no paren de perdre poder adquisitiu, especialment les més baixes.
La pujada de la llum i el gas no és cap fatalitat natural, és conseqüència de lleis i regulacions fetes a mida dels interessos de les multinacionals i el resultat de les polítiques dutes a terme tant pel PP com pel PSOE, sempre amb el vist i plau de CiU i el PNB, partits tots ells que compten amb antics responsables en els consells d’administració.
Cal exigir la derogació de les actuals regulacions del sector energètic i els mecanismes de fixació de preus que afavoreixen descaradament l’oligopoli i que són la font de l’abús de poder enfront les petites empreses, autònoms o la gran majoria de la població, que no té cap altra alternativa que pagar preus abusius o malviure en la pobresa energètica.
Aquest augment del cost de la llum ha provocat alarma social, doncs agreuja la situació en la que viu el 30% de les famílies, per sota dels llindars de pobresa. Aquest augment, en plena onada de fred, no fa més que vulnerar els drets humans, especialment els dels infants. Com pot qualsevol nen o nena estudiar en una casa que no es pot escalfar?
És del tot necessari (re)nacionalitzar el sector energètic, un sector estratègic, i situar-lo al servei de l’interès general i sota el control democràtic de la ciutadania, així com fer una auditoria dels costos reals de l’electricitat i l’energia.
Com a primer pas cal que les empreses subministradores signin els convenis per aplicar la Llei 24/2015 i que el deute de les famílies que no poden pagar els rebuts abusius siguin assumits per les multinacionals amb els beneficis astronòmics que tenen: Endesa, Iberdrola, Gas Natural Fenosa, EDP i E.On han guanyat més de 51.000M€ en els darrers 15 anys.
Les multinacionals elèctriques estan assegudes al Consell de Ministres i dicten les lleis al govern Rajoy, i en són còmplices els partits que han permès la seva investidura. Són els que bloquegen qualsevol pas cap a una transició energètica, Llegir més …

Via:: EUiA

https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2017/01/dibuix-1.png?fit=468%2C414&ssl=1https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2017/01/dibuix-1.png?resize=150%2C150&ssl=1Tedi RocaGeneralEl preu de la llum assolirà de nou màxims històrics aquests dies, igual que els beneficis de les multinacionals elèctriques. Mentre la majoria de la població amb prou feines pot arribar a final de mes, un petit grup d'accionistes es faran d'or a costa del patiment de les famílies. Amb...Santa Coloma de Gramenet