Davant la decisió de Red Eléctrica Española (REE) de paralitzar les obres de la subestació momentàniament i davant la proposta de trobar una solució al projecte de la MAT en el pas per Santa Coloma de Gramenet, ICV-EUiA de Santa Coloma de Gramenet volem fer les següents consideracions:

1. Considerem que la treva d’execució de les obres aconseguida, gràcies a la mobilització ciutadana, és una moratòria que evitarà que les màquines continuïn operant de moment a la zona de la subestació.

2. Valorem positivament que la Comissió Europea (a través de la Comissió de Medi ambient) hagi comunicat a les autoritats espanyoles que, en el projecte de la MAT Sentmenat-Santa Coloma, hi ha indicis de presumpta aplicació incorrecta de la Directiva d’Avaluació d’Impacte Ambiental (2011/92/UE). Fet que comportaria l’ordenació d’un procediment formal d’infracció, d’acord amb l’article 258 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea. Així, la Comissió avala la denúncia que sempre hem vingut fent des del moment en què l’eurodiputat Raúl Romeva va elevar el debat a Europa: estem davant de la construcció d’una nova línia, un projecte endegat sense l’avaluació d’impacte ambiental que comporta sobre el territori i la població afectada.

3. Així mateix, valorem els darrers suports institucionals desplegats a altres nivells, com són, l’acord contra la MAT al Ple del Consell Metropolità, a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. També la preocupació del Govern de la Generalitat per la iniciativa de REE de començar a actuar en la zona de la subestació.

4. ICV-EUiA de Santa Coloma de Gramenet considerem que la urgència en finalitzar el projecte de la MAT ve determinada per la decisió del govern central de revisar la planificació estratègica elèctrica estatal 2015-2020. Planificació que podria revisar el manteniment o no de projectes com el pas de la MAT Sentmenat-Santa Coloma.

5. ICV-EUiA de Santa Coloma de Gramenet ens oposem al projecte de la MAT en tot el seu traçat i, concretament, en el traçat que afecta el nostre terme municipal. Un projecte que no obeeix al model energètic que defensem i que no s’adequa a la demandes i necessitats energètiques futures.

6. Així mateix, la nostra coalició tornarà a comptar amb el suport dels nostres representants a les diferents institucions (Parlament Europeu, Congrés dels Diputats, Parlament de Catalunya, etc) per continuar insistint en la necessitat que el NO a la MAT passa per la revocació sí o sí de la declaració d’utilitat pública del projecte.

Per un canvi de model energètic, democràtic, que no estigui al servei dels interessos d’uns quants, i una sobirania energètica fonamentada en l’estalvi, en l’eficiència energètica, l’autoconsum i les energies renovables, NO A LA MAT.

Tedi RocaCiència i TecnologiaEcologiaNoticiesPolíticaComissi Europea,contra,govern,Impacte Ambiental,mat,obres,Parlament Europeu,que,Red El,ree,Santa Coloma,suspensio,temporal,Uni EuropeaDavant la decisió de Red Eléctrica Española (REE) de paralitzar les obres de la subestació momentàniament i davant la proposta de trobar una solució al projecte de la MAT en el pas per Santa Coloma de Gramenet, ICV-EUiA de Santa Coloma de Gramenet volem fer les següents consideracions: 1. Considerem...Santa Coloma de Gramenet