A la nostra ciutat, més de 22.200 persones tenen més de 65 anys, de les quals 2.300 són de més de 85 anys, i 4.500 viuen soles.
Des de sempre a la nostra ciutat hem guanyat i millorat els nostres serveis amb la mobilització i l’acció conjunta dels seus ciutadans organitzats en associacions, entitats, partits, i des de 1979 conjuntament amb l’Ajuntament. Així ha estat al llarg de la nostra història més recent amb les lluites i mobilitzacions ciutadanes per aconseguir ambulatoris, escoles, transports, millores urbanes, reivindicacions socials, la lluita contra la MAT i ara per a la reivindicació d’una necessitat de places de residència i centre de dia per a la nostra gent gran, amb la creació i mobilització de SOS Gent Gran, plataforma unitària de ciutadans, associacions de veïns, FAVGRAM, partits polítics i Ajuntament.

L’Ajuntament mitjançant les polítiques socials, atén a la nostra gent gran amb mesures com el servei de teleassistència, el SAD , amb l’arranjament i millora d’habitatges, àpats a domicili, programa d’activitats físiques, activitats d’envelliment actiu, i la previsió de la construcció d’un edifici destinat a pisos tutelats durant aquest mandat. Però falten places públiques de residència i de centre de dia.

Més de 22.200 persones de més de 65 anys. De les quals 2.300 són de més de 85 anys, i 4.500 viuen soles. Davant d’aquest envelliment progressiu de la població l’oferta de places públiques és totalment insuficient. 147 places i no totes per veïns de la nostra ciutat, i encara 18 per ocupar a la Residència Ramon Berenguer, cap centre de dia públic i una oferta privada concertada escassa i cara.

Davant d’aquesta situació les demandes concretes de SOS Gent Gran són: La Posada en marxa immediatament de les 18 places pendents fins a les 165 de capacitat a la Residència Ramon Berenguer. L’apertura del Centre de Dia de 45 places també a la Residència Ramon Berenguer. I per últim però no menys important, la necessitat de construcció d’una nova residència pública per a la nostra ciutat. Residència que alguns polítics, no tots, hem reclamat que s’inclogui als Pressupostos de la Generalitat per a 2017

Només la mobilització i la pressió conjunta, com fins ara, ens farà aconseguir aquests objectius. Llegir més …

Via:: PSC

https://i2.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2017/02/Diego_Arroyo.jpg?fit=640%2C508&ssl=1https://i2.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2017/02/Diego_Arroyo.jpg?resize=150%2C150&ssl=1Tedi RocaGeneralA la nostra ciutat, més de 22.200 persones tenen més de 65 anys, de les quals 2.300 són de més de 85 anys, i 4.500 viuen soles.Des de sempre a la nostra ciutat hem guanyat i millorat els nostres serveis amb la mobilització i l'acció conjunta dels seus ciutadans...Santa Coloma de Gramenet