Segona Trobada Comunitària Serra d'en mena Programació Comunitària

La Biblioteca de Fondo acull dijous 14 de juliol a les 19 hores la presentació d’un primer document de treball de la Programació Comunitària de la Serra d’en Mena que recopila les accions i les estratègies necessàries per fer d’aquest lloc un espai favorable de convivència. En l’elaboració del Diagnòstic han participat més de 300 persones i 24 entitats i prop de 20 recursos tècnics públics i privats del territori.

La Monografia Comunitària ha esdevingut el punt de partida de context sobre el qual s’ha fonamentat el diagnòstic participatiu. Es van convocar 6 sessions per preparar el diagnòstic, amb 39 participants, i va permetre la destil·lació de la informació recollida, focus en els reptes i potencialitats sorgides com a comunitat. Des de la seva presentació, al mes de maig, s’han dut a terme 7 sessions de programació en les que han participat 57 persones, entre professionals de diversos nivells tècnics i ciutadans.

La Programació Comunitària es presentarà durant la celebració d’una Trobada Comunitària, un espai de debat i reflexió en el qual s’han convidat a participar prop d’un centenar de persones en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural que impulsa l’Obra Social “la Caixa” i desenvolupa l‘Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la Fundació Integramenet. L’acte comptarà amb la presència de representants institucionals de l’Ajuntament de la ciutat, la Fundació Integramenet, CaixaBank i la Fundació Bancària “la Caixa”, a més d’altres recursos implicats en el procés comunitari.

Aquest Projecte té com a objectiu posar en marxa un procés comunitari per promoure la convivència ciutadana intercultural a la Serra d’en Mena, uns barris amb una rica diversitat cultural, ètnica, lingüística i religiosa. En aquest context, els processos de cohesió i d’intervenció comunitària es fan imprescindibles perquè aquest territori sigui un espai on els seus veïns i veïnes puguin participar i se sentin integrats, recolzats i amb oportunitats de desenvolupament.

Durant la Trobada Comunitària, plantejada com un espai de participació obert, es donaran a conèixer les principals accions que ja s’han pogut consensuar per definir la Programació Comunitària, que doni resposta a alguns dels reptes de la Serra d’en Mena.

Les accions pivoten sobre un nús crític definit a través del procés participatiu: “la igualtat d’oportunitats per a infants, adolescents i joves”, i es distribueixen en tres grans àmbits: Comunitat Educadora, Barris Saludables i Convivència i Cohesió social. Dins podrem trobar iniciatives com ara un “espai per a famílies” que afavoreixi la implicació de mares i pares al procés educatiu; la formació i capacitació de professionals de tots els àmbits en interculturalitat; programes de dinamització de l’espai públic; o la realització d’una guia de recursos dels barris de la Serra d’en Mena. Totes les accions compten amb la coresponsabilitat dels protagonistes del territori: institucions, professionals i ciutadania, en totes les seves formes. És destacable la coincidència amb les línies de treball establertes al Pla d’Acció Municipal (PAM) en relació als àmbits de treball prioritaris.

<img src="http://serramena.com/wp-content/uploads/2016/05/Trobada-Comunit%C3%A0ria-Foto-de-familiajpg.jpg" alt="Primara Trobada Comunitària de la Serra d'en Mena. Foto de família." width="960" Llegir més …

Via:: Serra d’en Mena

https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/07/Cartell-2Trobada-ComunitariaDEFINITIU.png?fit=1024%2C576&ssl=1https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/07/Cartell-2Trobada-ComunitariaDEFINITIU.png?resize=150%2C150&ssl=1Tedi RocaGeneralLa Biblioteca de Fondo acull dijous 14 de juliol a les 19 hores la presentació d'un primer document de treball de la Programació Comunitària de la Serra d'en Mena que recopila les accions i les estratègies necessàries per fer d'aquest lloc un espai favorable de convivència. En l'elaboració del...Santa Coloma de Gramenet