Malgrat l’amenaça de pluja, unes 500 persones esvan congregar ahir a la plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenetper commemorar el 30è aniversari de la massiva manifestació de la diadade Reis del 1976 que va reclamar un gran parc per a la ciutat. Seguintel mateix itinerari que aleshores, els manifestants van fer cap alsterrenys de Can Zam, l’únic espai lliure relativament gran que queda ala ciutat i que la Plataforma de Defensa de la Serra de Marina, el RiuBesòs i Can Zam vol que esdevingui un gran parc urb? i frondós.
El grau de consens a què s’ha arribat actualment entre l’Ajuntament ila setantena d’entitats que formen part de la plataforma sobre els usosque cal donar al futur parc és, finalment, el més elevat fins ara. Noobstant això, l’actitud que ahir predominava entre els manifestants eral’alegria continguda. I és que, tot i haver aconseguit bona part delque reivindiquen, encara queden punts per concretar. Un d’aquests puntsés la intenció del consistori d’instal·lar un equipament metropolit? als terrenys del parc. Per Jordi Garcia, membre de la plataforma,«Santa Coloma necessita camps de futbol i piscines que podrien anar aaquesta zona». Un altre aspecte encara per determinar són els terminisque es marcaran perquè el parc sigui una realitat. «No volem esperartrenta anys més», diu Garcia, que també demana una major participacióciutadana a l’hora de definir allò que ha de ser el parc.
canzam_commemoracio.jpg ElPunt – Lalluita més antiga que queda a Santa Coloma de Gramenet, i segurament atot el Barcelonès Nord, es va fer conèixer en una diada de Reis d’arafa trenta anys amb una marxa multitudin? ria afavor de la creació d’un parc urb? als terrenys de Can Zam. Ahir, migmiler de persones van commemorar aquella data, però van recordar,també, que tot i l’elevat grau de consens que hi ha ara entreAjuntament i entitats, encara falten molts aspectes per solucionar.

 

https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2015/07/canzam_commemoracio.jpg?fit=175%2C159&ssl=1https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2015/07/canzam_commemoracio.jpg?resize=150%2C150&ssl=1adminGeneralMalgrat l'amenaça de pluja, unes 500 persones esvan congregar ahir a la plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenetper commemorar el 30è aniversari de la massiva manifestació de la diadade Reis del 1976 que va reclamar un gran parc per a la ciutat. Seguintel mateix itinerari que...Santa Coloma de Gramenet