Cartell Trobada Comunitària Serra d'en Mena maig 2016

Durant la jornada es presentarà la Monografia Comunitària i s’avançarà en el Diagnòstic dels barris del Fondo, el Raval, Santa Rosa i Safaretjos, un treball obert i en permanent construcció que recopila i organitza un coneixement compartit sobre els barris de la Serra d’en Mena per ajudar a comprendre el seu present i poder abordar conjuntament el futur. L’objectiu és promoure la convivència ciutadana intercultural a la Serra d’en Mena, un territori amb una gran riquesa i diversitat cultural, ètnica, lingüística i religiosa que requereix de processos d’integració i d’intervenció comunitària perquè sigui un espai on els seus veïns i veïnes se sentin partícips, recolzats i amb oportunitats de desenvolupament. El Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural , promogut per l’Obra Social “la Caixa” en col·laboració amb administracions públiques, professionals i ciutadania, s’està desenvolupant des de 2010 en 39 territoris de l’Estat espanyol.

L’Escola Unamuno (Pl. Mossèn Esquirol) acollirà demà dijous a les 18h la presentació de la Monografia Comunitària i el Diagnòstic dels barris de la Serra d’en Mena, una fotografia detallada de la situació actual dels barris de Fondo, Raval, Santa Rosa i Safaretjos que recopila les claus i les estratègies necessàries per fer d’aquest lloc un espai favorable de convivència. En l’elaboració del Diagnòstic han participat més de 300 persones i 24 entitats i prop de 20 recursos tècnics públics i privats del territori.

Aquesta presentació tindrà lloc durant la celebració d’una Trobada Comunitària, un espai de debat i reflexió en el qual s’han convidat a participar prop d’un centenar de persones en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural que impulsa l’Obra Social “la Caixa” i desenvolupa l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la Fundació Integramenet. L’acte ha comptat amb la presència de representants institucionals de l’Ajuntament de la ciutat, la Fundació Integramenet, CaixaBank i la Fundació Bancària “la Caixa”, a més d’altres recursos implicats en el procés comunitari.

Descarrega’t la Monografia Comunitària de la Serra d’en Mena (PDF)

Aquest Projecte té com a objectiu posar en marxa un procés comunitari per promoure la convivència ciutadana intercultural a la Serra d’en Mena, uns barris amb una rica diversitat cultural, ètnica, lingüística i religiosa. En aquest context, els processos de cohesió i d’intervenció comunitària es fan imprescindibles perquè aquest territori sigui un espai on els seus veïns i veïnes puguin participar i se sentin integrats, recolzats i amb oportunitats de desenvolupament.

Durant la Trobada, plantejada com un espai de participació obert, es donaran a conèixer els resultats que recull la Monografia Comunitària, un treball en permanent construcció que recopila i organitza un coneixement compartit sobre el territori, per ajudar a comprendre el seu present i poder abordar conjuntament el seu futur. En els següents mesos, aquest coneixement donarà pas a una sèrie d’accions que es concretaran en una Programació Comunitària que doni resposta a alguns dels reptes plantejats a la Monografia.

En aquest sentit, optimitzar les capacitats de resposta, situar els ciutadans com a protagonistes del canvi, connectar i conèixer la realitat, consensuar accions, afavorir la Llegir més …

Via:: Serra d’en Mena

https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/05/Cartell-Trobada-Comunitaria-1.png?fit=1024%2C576&ssl=1https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/05/Cartell-Trobada-Comunitaria-1.png?resize=150%2C150&ssl=1Tedi RocaGeneralDurant la jornada es presentarà la Monografia Comunitària i s'avançarà en el Diagnòstic dels barris del Fondo, el Raval, Santa Rosa i Safaretjos, un treball obert i en permanent construcció que recopila i organitza un coneixement compartit sobre els barris de la Serra d'en Mena per ajudar a comprendre...Santa Coloma de Gramenet