Besòssocialistes.org – La tinenta d’alcalde dels Serveis Territorials de l’Ajuntament de Santa Coloma, Carmen Moraira (PSC), va anunciar ahir la voluntat del govern local de portar el tramvia a la ciutat. L’objectiu municipal és aconseguir la creació d’una nova línia del Trambesòs que comuniqui Sant Adrià amb Santa Coloma mitjançant un traçat paral·lel al riu fins a l’avinguda Pallaresa. En aquest indret, el tramvia es dirigiria cap a l’interior del municipi fins a arribar al recinte Torribera. De moment, tan sols ha transcendit que el consistori ha encarregat un estudi per tal d’esbrinar la viabilitat del projecte. Moraira va matisar, però, que tot és en una fase inicial.

La tinenta d’alcalde Carmen Moraira va anunciar la voluntat de portar el tramvia a Santa Coloma en la conferència que ahir al migdia va fer a l’auditori de la vela on hi ha l’exposició Metròpolis Barcelona, el projecte comú. Aquest espai, instalolat a la plaça Catalunya fins al 22 de desembre, és un aparador des d’on els municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona difonen els continguts del pla estratègic metropolità. En principi, l’alcalde Bartomeu Muñoz (PSC) havia de ser l’encarregat d’exposar els projectes endegats a Santa Coloma però un imprevist de darrere hora li va impedir ser a l’acte, segons fonts municipals.

En el seu parlament, Moraira va fer públic el desig de disposar d’una línia de tramvia mentre repassava les millores que el municipi està fent a la façana fluvial del Besòs. Allà, s’ha arranjat la llera del riu per convertir-la en un parc que diàriament rep un miler de visites, s’està construint un barri nou amb 400 habitatges i es preveu reformar el passeig de la Salzereda. La transformació d’aquest entorn es completaria, segons Moraira, amb l’arribada d’una línia del Trambesòs que connectés Sant Adrià amb Santa Coloma pel litoral del riu. «Estem fent projectes i estudis de viabilitat. La idea seria que passi per tot el que és el front fluvial de Santa Coloma i la nostra aspiració és que arribés al recinte de la Pallaresa», va explicar la tinenta d’alcalde colomenca. Moraira, però, no va donar més detalls del projecte ni de les possibilitats que es faci realitat en el futur. Tot fa indicar que el tramvia serà un dels projectes estel·lars del programa electoral del PSC per a les municipals del 2007.
 
 
https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2015/07/besos.jpg?fit=175%2C131&ssl=1https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2015/07/besos.jpg?resize=150%2C131&ssl=1adminGeneralacte,Bartomeu Mu,Carmen Moraira,municipals,psc,que,riu,Sant Adri,Santa Coloma,Serveis Territorialssocialistes.org - La tinenta d'alcalde dels Serveis Territorials de l'Ajuntament de Santa Coloma, Carmen Moraira (PSC), va anunciar ahir la voluntat del govern local de portar el tramvia a la ciutat. L'objectiu municipal és aconseguir la creació d'una nova línia del Trambesòs que comuniqui Sant Adrià amb Santa Coloma...Santa Coloma de Gramenet