Com ja es va exposar en un article publicat el divendres, De 13 en 13, oposició i desinformació, SOM Gramenet portàvem des del passat 13 de juny, data de constitució del Ple municipal, sense informació referent a com seria el govern municipal – conformat pel PSC amb majoria absoluta. I com vam dir, després d’uns quants intents, per fi avui dilluns hem tingut una breu reunió informativa amb l’alcaldia. Tot seguit, un breu resum de la també breu reunió que ha durat uns 10 minuts i de la qual hem sortit sense documentació del Ple, encara, que la secretaria de l’Ajuntament haurà de fer arribar entre dimarts i dimecres (1 o 2 dies abans del Ple).

Amb la informació obtinguda, SOM Gramenet haurem de donar resposta, els propers dies, d’acord amb el nostre codi ètic, el nostre programa i les necessitats com a grup municipal a l’oposició.

Un breu resum

Avui, dilluns 13 de juliol, a les 9.30 h els regidors de SOM Gramenet Joan Pastor i Aitor Blanc han anat al despatx de l’alcaldia a la reunió concertada. Després de 15 minuts d’espera, la reunió ha començat amb la presència de l’alcaldessa Núria Parlon (PSC), l’Esteve Serrano (PSC) i el Carles Mestres (direcció de l’alcaldia).

A la reunió se’ns ha informat de:

DISTRIBUCIÓ D’ÀREES:

– L’Ajuntament es distribuirà en 4 grans àrees (les han esmentat, però les tindrem entre dimarts i dimecres en paper – ja hem dit que és poc marge de temps).

– Hi haurà 6 tinents d’alcalde.

– Els grans projectes de participació i de planificació dependran directament de l’Alcaldia.

GRUPS MUNICIPALS:

– Ens ofereixen com a primera força de l’oposició l’opció de mantenir la figura de “Cap de l’oposició”. Respecte a aquest punt hem d’informar sobre la nostra acceptació o no, una decisió/debat que es durà a terme dimecres a la reunió de la Coordinadora de SOM Gramenet. Amb la figura de cap de l’oposició entraria:

a) 1 regidor amb dedicació completa (portaveu);
b) 1 regidor amb 1/2 dedicació;
c) Administratiu de suport tècnic (secretari): a triar pel grup municipal (ho ofereixen a tots els grups);
d) Coordinador tècnic: a triar pel grup municipal de cap de l’oposició (aquesta figura no existia – és el que s’anomena un càrrec de confiança). Aquesta persona ha de tenir nivell de llicenciatura o diplomatura.

– Complement fix (l’aportació econòmica als grups municipals es manté). Complement variable (aportació per nombre de regidors) augmentarà (es redistribuirà la quantitat que es donava a PxC – hi ha un grup municipal menys aquesta legislatura).

REGLAMENT DE FUNCIONAMENT DEL PLE:

– Hi havia la incertesa sobre si es debatria el reglament de funcionament del Ple que es va aprovar l’any 2011 pel context de PxC. Hem demanat informació al respecte i s’ha informat que no anirà en aquest Ple. S’acabarà d’aprovar, properament, en principi, el ROM (Reglament Orgànic Municipal) que restava pendent a la secretaria de l’Ajuntament en la legislatura passada (per cert, l’aprovació de la renovació del ROM és una proposta no complerta de la passada legislatura).

Llegir més …

Via:: SOM Gramenet

Tedi RocaGeneralamb,breu,cartipàs,de,el,la,lalcaldia,municipal,resum,reunió,sobreCom ja es va exposar en un article publicat el divendres, De 13 en 13, oposició i desinformació, SOM Gramenet portàvem des del passat 13 de juny, data de constitució del Ple municipal, sense informació referent a com seria el govern municipal - conformat pel PSC amb majoria absoluta....Santa Coloma de Gramenet