Us fem arribar el posicionament de Gent de Gramenet en referència a l’oferiment que l’alcaldessa, Núria Parlón (PSC), va fer de forma unilateral al grup municipal de Gent de Gramenet per entrar a formar part del Govern Municipal abans de finalitzar el Ple Municipal del passat 13 de novembre. Gent de Gramenet donem resposta amb diferents argumentacions al respecte.

Resposta a l’oferiment de Núria Parlón (PSC) per tal que Gent de Gramenet entri a formar part del govern municipal
Imatge en línia 1

El passat dimecres 13 de novembre de 2013 es va realitzar el Ple municipal extraordinari de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, on es donava compte de l’execució del Pla d’Acció Municipal (PAM) 2011-2015. En aquest, els dos regidors del Grup Municipal de Gent de Gramenet van exercir el seu compromís de crítica i fiscalització de la tasca del govern municipal, així com aportant propostes i remarcant la situació social que pateixen els veïns i les veïnes de la ciutat.
En el darrer moment del plenari, l’alcaldessa, Núria Parlón (PSC), ens va sorprendre amb una intervenció amb fort contingut social, i fins i tot es va fer una crida a la desobediència civil contra determinades polítiques del govern del PP. Durant la seva intervenció l’alcaldessa es va adreçar al Grup Municipal de Gent de Gramenet manifestant que, per a ella, seria un plaer la incorporació de Gent de Gramenet al govern municipal per convertir Santa Coloma de Gramenet en una mena d’aldea gala, per demostrar que hi ha una altra manera de fer política.
Davant del ressó mediàtic d’aquest fet, des de Gent de Gramenet volem expressar:

 

  1. A Gent de Gramenet no se li ha fet arribar cap proposta formal per formar part del govern municipal. Només el comentari que ha tingut ressò del Ple.
  2. Un dels compromisos electorals de Gent de Gramenet al presentar-se a les eleccions municipals de maig de 2011 va ser no formar part de cap govern i exercir la funció d’oposició real i d’esquerres. I ens refermem en aquest acord pres de forma col·lectiva i assembleària.
  3. A més, en cap cas, acceptaríem formar part d’un govern amb CiU, actual executor de retallades socials a Catalunya.
  4. Difícilment podríem acceptar un govern amb el PSC-PSOE, també còmplices de la situació econòmica i social actual, i que ha executat també retallades i reformes laborals en detriment dels interessos de la classe treballadora. La nostra tasca és trencar, a més, amb el monopoli del PSC a la ciutat, enquistat anys i anys al poder municipal.
  5. Des del nostre punt de vista, si es vol demostrar que una altra manera de fer política és possible no depén de l’entrada, o no, de Gent de Gramenet al govern. Només cal de voluntat política.
  6. Veiem aquest oferiment, com una mera estratègia per desarticular l’oposició d’esquerres a base de pactes que comportarien substancioses aportacions econòmiques i/o càrrecs.
En definitiva, la nostra visió és que si tot aquest discurs/proposta fos real, seria un gran avenç, però no és així. Hem vist com ple rere ple, s’han tombat o criticat propostes realitzades pel nostre grup municipal precisament adreçades a la desobediència i per caminar cap a una profunda transformació social. I ens sembla d’una gran hipocresia demanar, de forma unilateral com a alcaldessa i PSC, la nostra entrada al govern municipal, tenint en compte que d’aquest també formen part altres formacions polítiques com ICV-EUiA i, el que més trontolla: Convergència i Unió.
Gent de Gramenet
Gramenet de Besòs (Santa Coloma de Gramenet), 19 de novembre de 2013

www.gentdegramenet.cat / contacte@gentdegramenet.cat

Tedi RocaPolítica2013,ciutat,gent,govern,Govern Municipal,gramenet,gran,Grup Municipal,municipal,municipals,nuria,oferiment,parlon,psc,que,Santa Coloma,socialUs fem arribar el posicionament de Gent de Gramenet en referència a l'oferiment que l'alcaldessa, Núria Parlón (PSC), va fer de forma unilateral al grup municipal de Gent de Gramenet per entrar a formar part del Govern Municipal abans de finalitzar el Ple Municipal del passat 13 de novembre. Gent...Santa Coloma de Gramenet