unnamed

  • Com cada any per aquestes dates hem publicat una tria de llibres amb contingut matemàtic que ens poden inspirar els regals (pels altres i per un mateix) (més informació).
  • També us animem a resoldre el problema-felicitació 2017 que, com cada any, ens proposa l’Ignasi del Blanco i que hem preparat en una versió interactiva. (veure el problema).
  • A més podeu llegir i, si s’escau, portar a l’aula les nostres propostes matemàtiques per l’Any Llull: Un problema d’eleccions, La quadratura del cercle i Els cercles lul·lians.
  • Per altra banda no oblideu que està en marxa la cinquena edició del vídeoMAT. Us animem a participar-hi (més informació).
  • Fins el 12 de gener està oberta la inscripció al curs Orientacions pràctiques per a la millora de la geometria a l’Educació Secundària (més informació)
  • Atenció a aquesta data: el proper 17 de gener es tancarà la inscripció a les proves Cangur de totes les categories (més informació).
  • El proper 25 de gener l’alumnat de 5è i 6è de primària estan convocats a participar en els Problemes a l’esprint (més informació).
  • El 28 de gener es farà la VIII Jornada de Diàlegs Educatius “La cultura matemàtica de les persones” a Manresa (més informació)
  • Ja està oberta la inscripció a les IX Jornades de l’Associació Catalana de GeoGebra que es faran els dies 17 i 18 de febrer de 2017 (més informació).
  • Del 16 de febrer al 7 de maig es podrà visitar a Tarragona l’exposició Experiències matemàtiques del MMACA (més informació).
  • Activitats destacades a l’ARC:
  • Educació infantil i primària Educació secundària
    Els patrons, identificar, classificar, anticipar, representar…
    (http://apliense.xtec.cat/arc/node/30535)

    Es tracta d’identificar la unitat que es repeteix, classificar tires que segueixin el mateix patró, anticipar de quin color serà la peça… i representar simbòlicament el patró. És una proposta realitzada amb cubets encaixables, per fer avançar progressivament en el reconeixement de patrons, un dels aspectes més importants en l’educació matemàtica

    Puzle de Perigal (Demostració del Teorema de Pitàgores)
    (http://apliense.xtec.cat/arc/node/30331)

    Es tracta de què cada alumne construeixi el seu propi triangle rectangle i les peces del puzle de Perigal que ajuden a comprovar el teorema de Pitàgores. Aquestes peces es fan doblegant i tallant papers. El procés és fàcil i econòmic, només es necessita paper.



    Us convidem també a veure un dels vídeos de la col·lecció permanent del vídeoMAT.

    vídeoMAT
    Quants pèsols podem trobar dins d’una beina?

    Escola Antoni Doltra (Pineda de Mar – Barcelona)

    https://youtu.be/JlPx5D-ff-Y

Llegir més …

Via:: CRP

https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/12/unnamed-150x150.jpg?fit=150%2C150&ssl=1https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/12/unnamed-150x150.jpg?resize=150%2C150&ssl=1Tedi RocaGeneralCom cada any per aquestes dates hem publicat una tria de llibres amb contingut matemàtic que ens poden inspirar els regals (pels altres i per un mateix) (més informació). També us animem a resoldre el problema-felicitació 2017 que, com cada any, ens proposa l'Ignasi del Blanco i que hem preparat...Santa Coloma de Gramenet