Moció que presenten conjuntament els grups municipals Gent d’Esquerres-ICV-EUiA, SOM Gramenet, PSC i C’s al Ple de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet per l’eradicació de les violències masclistes i amb motiu del dia internacional contra la violència masclista.

Any rere any omplim les places i alcem les veus contra les violències masclistes. La lluita feminista, incansable i resistent, afronta aquest dia internacional de lluita, com la resta dels dies de l’any, amb la fortalesa d’un moviment que creix rebutjant el masclisme i construint xarxes que treballen per eradicar les violències i discriminacions sexistes en tots els àmbits socials i polítics.

Malgrat les conquestes assolides per les lluites feministes, la crisi econòmica, social i de valors instal·lada a la nostra societat i les seves polítiques austericides en favor de la desigualtat, ens mostren un balanç devastador sobre els drets de les dones, que patim discriminacions múltiples i desigualtat en tots els àmbits de la societat.

La llei 5/2008 del dret de les dones a eradicar la violència masclista defineix el caràcter multidimensional de la violència masclista: es tracta de violència física, psicològica violència sexual i violència econòmica.

Avui, la bretxa salarial és 8 punts més alta que el 2008. Les dones cobrem actualment -segons dades de 2015- salaris un 24,8% inferiors als dels homes. La conseqüència d’aquest fet és que les dones treballem 79 dies l’any de forma gratuïta i que deixem de rebre entre 6.000 i 9.000€ cada any, en funció del lloc i la categoria laboral. Com a resultat, la exclusió del sistema de protecció social és més acusat en les dones, sobretot pel fet que el valor del treball reproductiu encara no està reconegut ni socialment ni institucionalment.

La violència física contra les dones és una altra conseqüència de la societat desigual i patriarcal en la que vivim. Tenim molt presents les més de 80 companyes que han estat assassinades en el que portem de 2016, recordant totes aquelles dones que han assassinat per violència masclista al llarg de la història amb la complaença d’un Estat que mira cap a una altra banda pel que fa a la implementació de polítiques efectives contra la violència de gènere.

Les violències patriarcals s’exerceixen cada dia a uns nivells de xacra social insuportables, a fi de controlar i humiliar les dones, envaint el seu cos, la seva ment i la seva sexualitat, i té efectes molt perniciosos sobre la seva salut. Necessitem polítiques que garanteixin el nostre dret a decidir lliurement sobre els nostres cossos: avortament lliure, gratuït, sense riscos, per a totes, sense tuteles, terminis o qüestionaments; salut, prevenció i educació sexual.

Igualment, la violència sexual és, a més d’una constant a la nostra societat i entorns més pròxims, un arma de guerra que empeny a les dones a fugir de les seves llars adquirint la doble condició de víctima. En aquest sentit, les polítiques de migració i asil com les europees, lluny de donar una resposta solidària basada en el respecte als drets humans de les persones migrants i refugiades, han posat en Llegir més …

Via:: Grup Municipal Gent d’Esquerres ICV-EUiA

Tedi RocaGeneralMoció que presenten conjuntament els grups municipals Gent d'Esquerres-ICV-EUiA, SOM Gramenet, PSC i C's al Ple de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet per l'eradicació de les violències masclistes i amb motiu del dia internacional contra la violència masclista. Any rere any omplim les places i alcem les veus...Santa Coloma de Gramenet