taules de treball de la Programació Comunitària de la Serra d'en Mena

Institucions, professionals i ciutadania del territori es divideixen en quatre taules de treball que tenen com a objectiu dibuixar el mapa d’accions de la Programació Comunitària

Són els grans protagonistes del procés de creació de la Programació Comunitària de la Serra d’en Mena, els agents tècnics del territori sumen els seus esforços per donar forma al conjunt d’accions que integraran el programa final d’activitats per a les quatre barriades de la Serra d’en Mena de Santa Coloma de Gramanet (Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa). Institucions, professionals i ciutadania es reparteixen en quatre taules de treball que ja han començat el procés de cosir el teixit que donarà forma a la Programació Comunitària.

Tal com es va decidir a la segona trobada tècnica de la Serra d’en Mena, es componen de la següent manera:

1. La formació intercultural
2. L’espai famílies i el reforç escolar
3. La dinamització de l’espai públic i els patis oberts
4. La prescripció social (el funcionament d’aquesta taula està supeditat a la Taula de Salut Comunitària)

I entre finals de novembre i desembre ja han celebrat la primera del total de tres reunions on han de decidir es relacionen les activitats existents al territori, que seran el 80% de la programació, i quines noves accions s’emprenen -el 20% del total- per assolir la fita de la programació que és garantir ‘la igualtat d’oportunitats de l’infants, adolescents i joves’.

Tot seguit, presentem un resum dels acords als quals s’ha arribat i que es continuaran desenvolupant en les dues reunions que resten entre gener i març.

1. Formació intercultural

El contingut tractat en aquest espai fins ara tracta sobre:
– Una part del contingut de la formació ha de ser teòric, però s’ha de cercar que siguin coneixements aplicables a la pràctica. S’ha de cercar també una metodologia vivencial.
– La formació dels professionals ha de ser reconeguda i ha d’enriquir el seu currículum des del punt de vista de les competències interculturals.
– La formació pot desenvolupar-se “en escala”. Aquell qui rep una formació, pot estendre els continguts al seu àmbit.
– Es poden produir diversos documents de suport.
– Públic al qual s’ha d’adreçar la formació: personal docent, professionals de la salut, professionals amb atenció directa al públic: a l’Administració municipal, especialment OIAC, responsables i personal d’equipaments, Serveis Socials i Policia Local, Comerciants, Mossos d’Esquadra, Persones professionals o voluntàries d’entitats ciutadanes, especialment AMPAs.
– Els continguts a tractar, serien: la formació antirumors, la diversitat religiosa, formació en la Síndrome d’Ulisses, coneixements d’idiomes, el marc general estrangeria a Espanya i les migracions contemporànies.

2. Dinamització de l’espai públic

– Es fa referència que cal una programació estable per poder compartir-la i que no sempre les entitats la tenen. Podríem també tenir un referent de cada entitat de comunicació que pogués compartir la programació.
– Cal comptar amb serveis territorials, ja que ells són qui treballen el planejament urbanístic i qui estan fent els camins escolars i els eixos de pacificació.
– Finalment els patis oberts s’obriran de gener a juny, 6 mesos, a les escoles Antoni Gaudí i Miguel de Unamuno.
Llegir més …

Via:: Serra d’en Mena

https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2017/01/IMG-20161223-WA0008-1.jpg?fit=1024%2C768&ssl=1https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2017/01/IMG-20161223-WA0008-1.jpg?resize=150%2C150&ssl=1Tedi RocaGeneralInstitucions, professionals i ciutadania del territori es divideixen en quatre taules de treball que tenen com a objectiu dibuixar el mapa d'accions de la Programació Comunitària Són els grans protagonistes del procés de creació de la Programació Comunitària de la Serra d'en Mena, els agents tècnics del territori sumen els...Santa Coloma de Gramenet