un

La Universitat de Barcelona se situa en la 45a posició del món i és l’única de l’Estat que figura entre els cinquanta millors centres universitaris en productivitat científica, segons l’University Ranking by Academic Performance 2016-2017 (URAP), una classificació elaborada per la Universitat Tècnica de l’Orient Mitjà (METU), a Turquia, que analitza el rendiment de 2.000 universitats de tot el món.

La Universitat de Barcelona millora posicions en relació amb edicions anteriors, en passar del lloc 49è al 45è del món. També puja tres posicions en l’àmbit europeu: del 13è lloc al 10è. A més, destaca, novament, com l’única universitat espanyola distingida amb la màxima categoria internacional (A++) que incorpora aquest rànquing. La Universitat Autònoma de Barcelona, en el lloc 126è, i la Universitat de València, en el 213è, segueixen la Universitat de Barcelona en aquesta classificació.

La UB sobresurt especialment en indicadors com el nombre de publicacions científiques, on obté una puntuació de 93,33, o en citacions, amb una puntuació de 92,11.

La productivitat científica, l’impacte de la recerca (citacions) o el grau de col·laboració internacional són alguns dels indicadors que utilitza l’URAP per mesurar la productivitat científica.

L’URAP 2016-2017, que ha avaluat 2.000 centres universitaris d’arreu del món, està liderat un cop més per la Universitat de Harvard (Estats Units), la Universitat de Toronto (Canadà), la Universitat d’Oxford (Regne Unit), la Universitat de Stanford (Estats Units) i la University College de Londres (Regne Unit).

Més informació en aquest enllaç.

Font de la notícia: Llegir més …

Via:: Blog dels CRAI Biblioteques de Farmàcia i del Campus de l’Alimentació

Tedi RocaGeneralLa Universitat de Barcelona se situa en la 45a posició del món i és l'única de l'Estat que figura entre els cinquanta millors centres universitaris en productivitat científica, segons l'University Ranking by Academic Performance 2016-2017 (URAP), una classificació elaborada per la Universitat Tècnica de l'Orient Mitjà (METU), a Turquia,...Santa Coloma de Gramenet