EscutUB

La Universitat de Barcelona és la primera universitat de l’Estat en 17 de les 42 disciplines del coneixement que analitza la nova edició dels QS World University Rankings by Subject 2016: en 10 disciplines ocupa la primera posició en solitari i en les 7 restants la comparteix amb altres universitats. En aquest rànquing internacional, que s’ha fet públic avui, la Universitat de Barcelona és una de les 100 millors del món en 16 de les 42 disciplines del coneixement. En 34 disciplines es classifica en el top 200.

Els QS World University Rankings by Subject es publiquen amb periodicitat anual i es basen en una metodologia que inclou indicadors com ara la reputació entre els acadèmics i les empreses que contracten els estudiants titulats, i la qualitat de la recerca que duen a terme les institucions.

En la nova edició, la Universitat de Barcelona destaca com una de les 50 millors universitats del món en les disciplines d’Arqueologia (35a posició mundial) i Filosofia (41a posició mundial). És, a més, l’única universitat espanyola que destaca entre les 100 millors institucions mundials en 16 disciplines: Arqueologia, Art i Disseny, Lingüística, Filosofia, Agricultura i silvicultura, Medicina, Infermeria, Farmàcia i Farmacologia, Llengües Modernes, Química, Ciències Marines i de la Terra, Ciències Mediambientals, Física i Astronomia, Antropologia, Geografia, Dret i Educació.

La UB figura en posició líder a Espanya, en solitari, en les disciplines d’Arqueologia, Art i Disseny, Lingüística, Filosofia, Ciències Biològiques, Medicina, Infermeria, Farmàcia i Farmacologia, Química, Ciències Marines i de la Terra. En Enginyeria Química, Ciències Mediambientals, Ciències Materials, Física i Astronomia, Antropologia, Educació i Estadística i Investigació Operativa comparteix les posicions capdavanteres amb altres universitats.

La Universitat de Barcelona ha millorat posicions en 13 disciplines: Arqueologia, Art i Disseny, Llengua i Literatura Angleses, Història, Filosofia, Enginyeria Elèctrica, Enginyeria Mecànica, Agricultura, Infermeria, Finances i Comptabilitat, Antropologia, Empresa i Gestió, i Dret.

Filed under: Llegir més …

Via:: Blog dels CRAI Biblioteques de Farmàcia i del Campus de l’Alimentació

Tedi RocaGeneralLa Universitat de Barcelona és la primera universitat de l'Estat en 17 de les 42 disciplines del coneixement que analitza la nova edició dels QS World University Rankings by Subject 2016: en 10 disciplines ocupa la primera posició en solitari i en les 7 restants la comparteix amb altres...Santa Coloma de Gramenet