La lluita ens dóna el que el poder ens prèn!

General — Publicat per gramenetrebel @ 12:30

Desrpés de mesos i mesos de persistència, quan la gent s’uneix per un objectiu està demostrat que s’aconsegueix el què es vol.

Tots i totes sabem de la prepotència amb la què actua el “nostre” ajuntament. Caciquisme, autoritarisme i ens quedme curts.

Fa bastants mesos va sortir a la opinió pública la pretensió del PSOE de la ciutat d’enderrocar l’antic CEIP Miguel Hernàndez per construïr-hi pisos. La política de deixadesa i degradació realitzada per l’ajuntament era tan bèstia que, ara fa unes setmanes els veïns i veïnes de la zoan van haver de trucar a la companyia del gas per tal de comprovar si estava donat d’alta. Doncs si, el CEIP  contiuava rebent aigua, llum, gas…provocant així la indignació de la població, donat que es podia haver donat una desgràcia.

Així, la Plataforma en Defensa de la Serra de Marina i diferents associacions veïnals es van posar en marxa per tal d’evitar la construcció de pisos en aquest espai públic. Durant tot aquest temps s’ha fet recollida de signatures (més de 2300), una sardinada popular, diferents concentracions…i, sembla ser que, amb aquesta pressió popular exercida, ara l’ajuntament recula i ja no s’hi construeixen pisos.

Les diferents propostes que es feien anaven adreçades a mantenir aquell espais com a equipamnet públic, mirant les necessitats i demandes de la gent del barri. Residència d’avis a preus assequibles i per a residents a la ciutat, escola bressol, espais per joves i entitats…

Ahir al Ple de l’Ajuntament, entre rialles i cares distorsionadores dels diferents membres del PSOE local, durant les intervencions de les diferents entitats: Plataforma en defensa de la Serra de Marina, Lokal Social Krida, ERC, Ateneu Popular Júlia Romera, Gent de Gramenet, Casal del Mestre…tot i que algunes d’aquestes els hi feren passar més d’un mal tràngol.

Queda demostrat, doncs, que quan el poble vol quelcom ho pot aconseguir amb insistència i sense deixar-se trepitjar. Però, també hem d’anar amb compte donat que també es va avisar de la construcció d’una promoció de pisos (els que havien destinat en aquest espai públic) a un altre espai del barri.

Una qüestió que ens agradaria remarcar és l’assistència de força gent jove al Ple municipal d’hir, on es va veure clarament, que la gent a qui en principi havien d’anar destinats els pisos també hi estaven en contra.

Calen propostes i alternatives, i ja es van fer entreveure moltes a les diferents intervencions, a la política d’habitatge de promoció pública donat que aquesta va destianda als joves, si, potser sense ser de la pròpia ciutat (obligant així a marxar a viure fora) i elitista (pels preus inasequibles. D’entre les diferents propostes i algunes veus que es podien escoltar, hi hauria la rehabilitació dels més de 5000 pisos buïts a la ciutat. Tot i axiò també cal introduïr el debat sobre si és realment el què volem, pisos assequibles, o bé fer efectiu el dret a l’habitatge a totes les persones…alguna gent ja se’l fa i no espera a una reacció dels polítics i les institucions, lluny de donar-se, okupant els diferents espais buïts i abandonats.

Així, i per finalitzar, volem donar a conèixer una convocatòria que hem trobat on l’Assemblea de Joves de Gramenet del Besòs realitzarà el proper dissabte 23 de Desembre, a les 19.30h un passi de vídeo, xerrada i sopar on es vol donar a conèixer la lluita pel Miguel Hernàndez, fent un paral·lelisme amb la lluita que dugueren a terme el 1992 els veïns i veïnes de Sant Adrià de Besòs en defensa del solar públic de La Paloma, demostrant així que la lluita dona els seus fruits. L’acte es realitzarà a l’Ateneu Popular Júlia Romera (c/ Santa Rosa, 18), i es passarà el documental: “Besos al Besòs” (sobre els fets de Sant Adrià),  amb la intervenció posterior d’un veí de Sant Adrià i d’una veïna del CEIP Miguel Hernàndez i membre de la Plataforma en Defensa de la Serra de Marina.

 

adminGeneralLa lluita ens dóna el que el poder ens prèn!General -- Publicat per gramenetrebel @ 12:30Desrpés de mesos i mesos de persistència, quan la gent s'uneix per un objectiu està demostrat que s'aconsegueix el què es vol.Tots i totes sabem de la prepotència amb la què actua el 'nostre'...Santa Coloma de Gramenet