germinia

  • Prop de 140 professionals de l’àmbit educatiu i social atenen una jornada formativa per aprendre a interpretar senyals d’alerta i adquirir recursos pràctics per prevenir situacions d’abús

 

 Santa Coloma de Gramenet, 24 de març. – Amb l’objectiu de donar visibilitat a aquesta problemàtica sovint silenciada, el seminari titulat “Detecció del maltractament a infants i adolescents: Eines per començar”, impulsat per la Fundació Germina, ofereix recursos formatius dirigits especialment als professionals que treballen en l’atenció directa en el dia a dia amb menors.

La jornada, que ha tingut lloc avui 24 de març al Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet, ha reunit prop de 140 professionals inscrits i ha comptat amb la presència de Joan Mayoral, subdirector de la Direcció General d’Atenció́ a la Infància i l’Adolescència de la Generalitat de Catalunya, i Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet.

Marta Simó, pediatra, coordinadora de la Unitat Funcional d’Abús al Menor i responsable de l’atenció́ als maltractaments de l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, ha obert la jornada amb la seva intervenció sobre el maltractament vist des del punt de vista de l’àmbit sanitari. El pediatre és clau en la prevenció i detecció del maltractament infantil. Cal treballar de forma multidisciplinària, en xarxa, i coordinar-se entre sanitat, serveis socials, cossos de seguretat i justícia. Ha de prevaldre l’interès superior de l’infant i hem d’evitar la victimització secundària”, assegura Simó.

Per la seva banda, la ponència de Pilar Polo, coordinadora de formació de la Fundació Vicki Bernadet, ha abordat l’abús sexual infantil com a problema social de primer ordre. D’acord amb Polo, “L’abús sexual infantil és un maltractament i un delicte, com a societat hem d’estar preparats per acceptar que és una realitat i també preparats per actuar, ja que la no acció sempre és desprotecció i la infància necessita a adults protectors”.

Montse Cusó, experta en infància i drets dels infants, ha tancat el simposi amb la seva xerrada “Reenfocant la mirada dels professionals”, amb la qual s’ha proposat eliminar barreres, sovint autoimposades, davant possibles indicis i senyals d’alerta, ja que la prevenció és un pilar fonamental. “Els adults tenim el deure de defensar la integritat física, psicològica i sexual dels infants i dels adolescents, ha conclòs Cusó.

Sobre la Fundació Germina

La Fundació Germina és una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 2004 que treballa a Santa Coloma de Gramenet oferint suport i acompanyament a infants, joves i famílies en situació de vulnerabilitat.

La missió d’aquesta fundació és oferir oportunitats per millorar la qualitat de vida a infants, joves i les seves famílies, especialment les que estan en situació de vulnerabilitat, acompanyant-los i promovent que siguin protagonistes d’aquest procés dins del seu territori.

Des de la seva creació, la Fundació Germina ha anat ampliant la seva activitat i actualment atén directament cada dia a 120 infants, adolescents i joves i unes 80 famílies a través dels seus programes.

https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/06/germinia-1.png?fit=982%2C172&ssl=1https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/06/germinia-1.png?resize=150%2C150&ssl=1Tedi RocaSocietatadolescent,clau,de,del,dels,destaca,detecciÓ,educatiu,el,en,fundació,germina,infantil,la,lÀmbit,maltractament,paper,professionals,socialProp de 140 professionals de l’àmbit educatiu i social atenen una jornada formativa per aprendre a interpretar senyals d’alerta i adquirir recursos pràctics per prevenir situacions d’abús    Santa Coloma de Gramenet, 24 de març. - Amb l’objectiu de donar visibilitat a aquesta problemàtica sovint silenciada, el seminari titulat “Detecció...Santa Coloma de Gramenet