Dr._Ramon_Estruch_

Seguir una dieta mediterrània rica en greixos vegetals (oli d’oliva verge extra, fruita seca, etc.) no implica un augment significatiu de pes si es compara amb una dieta pobre en greixos, segons explica un estudi publicat a la revista mèdica The Lancet Diabetes & Endocrinology. El treball suggereix que moltes directrius actuals sobre salut que recomanen reduir greixos i calories generen una percepció errònia sobre els efectes de la ingesta de greixos de la dieta mediterrània, de reconeguts beneficis per a la salut.

L’article està signat pels experts Ramon Estruch (Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB i Hospital Clínic de Barcelona), Emili Ros (Hospital Clínic de Barcelona i IDIBAPS), Rosa M. Lamuela (Facultat de Farmàcia UB) i Xavier Pintó (Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB i IDIBELL), entre altres experts d’institucions i centres hospitalaris de tot l’Estat.

Les evidències científiques apunten que el contingut total en lípids no és un indicador adient per valorar els efectes negatius o beneficiosos dels aliments. En aquesta línia, els greixos de la fruita seca, del peix i d’olis vegetals rics en compostos fenòlics són més saludables que els lípids procedents de la carn i els aliments processats.

Llegiu la notícia completa a l’UB-WEB.

Filed under: Llegir més …

Via:: Blog dels CRAI Biblioteques de Farmàcia i del Campus de l’Alimentació

Tedi RocaGeneralSeguir una dieta mediterrània rica en greixos vegetals (oli d'oliva verge extra, fruita seca, etc.) no implica un augment significatiu de pes si es compara amb una dieta pobre en greixos, segons explica un estudi publicat a la revista mèdica The Lancet Diabetes & Endocrinology. El treball suggereix que...Santa Coloma de Gramenet