La ciutat perd una de les poques indústries que té, en marxa des del 1962

elpunt.cat – La fàbrica de Damm a Santa Coloma ha deixat de funcionar. La producció i els treballadors han passat a formar part de la nau que la companyia té al Prat de Llobregat. La inversió que ha fet l’empresa de cerveses al Baix Llobregat i la xarxa de comunicacions que hi ha allà, han decantat la balança. La fàbrica, però, continuarà «latent» de cara a possibles pics de producció que s’hagin d’assumir. Amb el trasllat, Santa Coloma perd una de les poques indústries que té, en funcionament des del 1962.

El trasllat de la fàbrica de cerveses Damm de Santa Coloma a la planta que la companyia té al Prat de Llobregat ja és una realitat. El passat 31 de desembre, la poca maquinària que quedava a la Damm, situada al parc de Can Zam, va deixar de funcionar.

Damm

Al llarg de l’any, la direcció de la companyia va iniciar el desmantellament de les línies de producció -que encara s’està culminant-, i les va instal·lar a la nau que la Damm ha ampliat al Prat de Llobregat. «S’ha fet una gran inversió per aconseguir crear una planta moderna i amb més capacitat productiva», expliquen fonts de l’empresa de cerveses, que justifiquen així la fusió de les dues naus. Segons les mateixes fonts, les possibilitats de distribució que hi ha a l’altra banda del Llobregat són més grans que les de Santa Coloma, ja que està a tocar de l’aeroport, molt a prop del port de Barcelona i també hi arriba el tren. La millor connectivitat, juntament amb «l’ampliació del negoci» han fet decantar la balança.

Els empleats accepten

A la planta de Can Zam treballaven 140 persones. La direcció de l’empresa va oferir als empleats marxar a la fàbrica del Baix Llobregat, «amb les mateixes condicions» que tenien fins ara. Dels 140, 100 ho van acceptar. La resta, segons la direcció i el comitè d’empresa, es van prejubilar o bé van trobar una altra feina lluny de la fàbrica de cerveses. El president del comitè, José Mora, assegura que el trasllat no ha suposat «cap trauma» i que a la nova nau es realitza «la mateixa producció».

Fonts de la Damm aclareixen que la fàbrica de Santa Coloma quedarà en estat «latent». En aquest sentit, la infraestructura, visible des de molts punts de la ciutat, no desapareixerà. «La fàbrica quedarà inactiva però latent amb vista a possibles pics de producció que facin necessària la seva utilització», asseguren fonts de l’empresa, que admeten que és possible, també, que la instal·lació es faci servir, com a magatzem.

Amb el trasllat de la fàbrica Damm al Prat, Santa Coloma perd una de les principals indústries de la ciutat. Amb escassedat de sòl industrial, l’empresa de cerveses ha reportat beneficis a la ciutat des de 1962.

adminGeneralLa ciutat perd una de les poques indústries que té, en marxa des del 1962elpunt.cat - La fàbrica de Damm a Santa Coloma ha deixat de funcionar. La producció i els treballadors han passat a formar part de la nau que la companyia té al Prat de Llobregat. La...Santa Coloma de Gramenet