La CUP Poble Actiu torna a omplir d’Aneguets, en defensa de la remunicipalització del servei de l’aigua, les fonts de barris, viles, pobles i ciutats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Avui dijous 16 de març poblacions com Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Ripollet, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Cugat, Sant Adria, Molins de rei, Corbera… i altres de l’Àrea Metropolitana de Barcelona s’han llevat amb les seves fonts plenes d’aneguets grocs en forma de penjadors informatius de la campanya de la CUP Poble Actiu “Movem-nos, remunicipalitzem l’aigua”. La CUP torna a treure al carrer la campanya per l’aigua pública.

La gestió de l’aigua sota les grans corporacions ha portat a la vulneració de drets de les persones però també dels nostres ecosistemes. És per això que només amb una gestió 100% pública i directa pels ajuntaments es pot assegurar un servei universal i de qualitat. Mitjançant la gestió municipal directa del servei de subministrament d’aigua podem garantir:

  • Control popular de la gestió de l’aigua: L’aigua és un bé essencial que afecta la vida de les persones i els ecosistemes, per això les entitats que treballen dins el sector, les entitats veïnals, les ecologistes i les classes populars en general, podran participar de la presa de decisions i exercir control directe sobre el preu, inversions, manteniment de la xarxa, etc.​
  • L’aigua per a tothom: En tant que l’aigua és un bé comú i ha estat declarada un Dret Humà indispensable per a la vida, la falta de recursos econòmics de les famílies de les classes populars no ha de ser motiu de tall de subministrament. Això només serà possible amb una gestió pública i directa en lloc d’una gestió basada en beneficis/guanys econòmics. 
  • Millors condicions laborals per a les treballadores i treballadors. Com operaris municipals, les treballadores i treballadors estaran sotmesos al règim públic que garanteix millors condicions i menor precarietat.
  • Sostenibilitat ecològica: els recursos hídrics no poden estar sotmesos a la dinàmica empresarial privada ni gestionats de forma deslligada de l’aigua per ús de boca. Per això la gestió tindrà en compte la salut dels ecosistemes alhora que s’establiran preus progressius per consum, gravant l’ús de piscines, equipaments turístics, segones residències, grans indústries, etc. duent a terme una gestió integral del cicle de l’aigua.
  • Aigua de major qualitat i a menor preu: Amb la gestió directa el que ara són beneficis milionaris que es queden les empreses, seran diners que serviran per garantir una millor qualitat de l’aigua i del servei, la millora de la xarxa i preus més assequibles per a la població.
  • Preservar els drets bàsics i serveis imprescindibles per a la vida i mantenir-los al marge de la mercantilització. Els ajuntaments, com a institució més propera a la ciutadania i les persones, ha de tenir control directe dels recursos que són bàsics per garantir unes condicions de vida dignes. 
  • Transparència en els recursos públics. Tenim dret a saber què gasten les administracions i com ho gasten. Una gestió municipal directa és la manera més garantista i transparent de prestar un servei públic. 
  • Sobirania sobre el territori: la construcció d’un futur Estat independent no és possible mentre els béns bàsics i fonamentals per a la vida, com l’aigua, estiguin en mans d’empreses privades transnacionals, que tenen com a objectiu el seu benefici empresarial privat a costa d’exhaurir els nostres aqüífers.

La CUP es suma a la crida a la mobilització d’aquest diumenge dia 19 a Terrassa per la remuniciapalització de l’aigua.

Manifestació.
A les 12.00h a l’Estació del Nord.

Declaracions

Aitor Blanc: “Ara cal defensar al carrer la remunicipalització del servei de l’aigua. Ara ens toca a tots i totes plantar cara a la situació vergonyosa actual on uns pocs s’enriqueixen amb un servei bàsic. Aquest diumenge cal anar a la manifestació de Terrassa per la remunicipalització de l’aigua!”

Regidor de Som Gramenet i portaveu de la CUP Poble Actiu a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

A Twitter aquest matí el #Aneguets ha tornat a ser Tendència a Barcelona.

https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2017/03/Imatge-333.jpg?fit=1024%2C576&ssl=1https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2017/03/Imatge-333.jpg?resize=150%2C150&ssl=1Tedi RocaGeneralactiu,BARCELONA,barris,ciutats,CUP,daneguets,de,fonts,la,làrea,les,metropolitana,omplir,poble,pobles,torna,vilesLa CUP Poble Actiu torna a omplir d’Aneguets, en defensa de la remunicipalització del servei de l’aigua, les fonts de barris, viles, pobles i ciutats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Avui dijous 16 de març poblacions com Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Ripollet, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Cugat, Sant...Santa Coloma de Gramenet