Habitatgebarcelonesjove.net – Actualment, la Borsa d’Habitatge de Lloguer és una de les principals vies d’informació i accés a l’habitage a la nostra ciutat, així com d’informació i tramitació dels ajuts per a persones de més de 18 anys. En cinc anys, prop d’un miler de colomencs ha aconseguit un pis de lloguer mitjançant aquest servei. La Borsa, que forma part de l’Oficina Local d’Habitatge, va atendre el 2008 un total de 12.254 persones, unes 5.000 més que el 2007. Del conjunt d’usuaris atesos, 7.145 han estat joves, un 105% més que l’any 2007. L’augment d’aquest sector de població es deu a la posada en marxa, l’any passat, dels ajuts al pagament del lloguer per a joves de 22 a 30 anys (Renda Bàsica d’Emancipació del Ministeri de l’Habitatge). Paral·lelament, l’Ajuntament de Santa Coloma, mitjançant la Generalitat de Catalunya, també gestiona ajuts de fins a 240 euros per al lloguer per a persones majors de 18 anys.

La Borsa posa en contacte els propietaris colomencs que volen llogar el seu pis amb les persones que estan buscant un habitatge d’aquestes característiques. D’una banda, el llogater té la garantia de cobrament del lloguer durant tota la vida del contracte d’arrendament, i la persona que lloga el pis disposa d’un servei de mediació en cas d’alguna incidència en el pis llogat. D’altra banda, els joves i la resta de persones que s’informen a la Borsa poden adquirir un habitatge de lloguer que està un 20% per sota de la mitja del preu de mercat.

Des que es va posar en marxa la Borsa (gener de 2004), en cinc anys s’han signat 536 contractes de lloguer a Santa Coloma, la qual cosa ha suposat l’allotjament de gairebé 1.000 colomencs en un pis de lloguer. De fet, només el 2008 es va realitzar la gestió de 162 nous contractes –gairebé un 30% més que el 2007–, la qual cosa significa que 242 colomencs van accedir a un habitatge l’any passat, la majoria menors de 35 anys.

Dins de la Borsa d’Habitatge de Lloguer, existeixen dos tipus de programmes adaptats a la tipologia del sololicitant. D’una banda, existeix la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social, un nou programa d’intermediació que es va posar en marxa a Santa Coloma a final de 2007 i que té per objectiu facilitar l’accès a l’habitatge a persones majors de 35 anys. D’altra, està en marxa el programa de la Borsa Jove d’Habitatge, que durant el 2008 va representar quasi el 90% dels nous contractes de lloguer signats en el conjunt del servei. Quant a la tipologia dels pisos, dels 162 habitatges llogats per la Borsa, la majoria estan moblats o semimoblats i set de cada deu són llars de tres dormitoris. Del total d’aquests habitatges, vuit de cada deu s’han llogat per primera vegada.
https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2015/07/edifici_diseny10.jpg?fit=200%2C119&ssl=1https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2015/07/edifici_diseny10.jpg?resize=150%2C119&ssl=1adminGeneralbarcelonesjove.net - Actualment, la Borsa d'Habitatge de Lloguer és una de les principals vies d'informació i accés a l'habitage a la nostra ciutat, així com d'informació i tramitació dels ajuts per a persones de més de 18 anys. En cinc anys, prop d'un miler de colomencs ha aconseguit un...Santa Coloma de Gramenet