V Mostra Gastronomicagramenet.cat – És un gran esdeveniment cultural i ciutadà que reflecteix la qualitat de la gastronomia local i que s’ha convertit en un referent a l’àrea metropolitana en matèria de fires gastronòmiques.
Del 29 d’abril a l’1 de maig, el tram de la rambla de Sant Sebastià situat entre els carrers de la Marina, de Sagarra i de Sant Silvestre, acollirà la 5a edició de la Mostra Gastronòmica, un esdeveniment adreçat a la ciutadania des del sector hostaler local, que organitza enguany l’Associació Colomenca d’Oci i Restauració (ACOR) i que en pocs anys ja és un referent a l’àrea metropolitana en matèria de fires culinàries.
La Mostra compta amb el suport i l’assessorament de l’Ajuntament de Santa Coloma, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, amb la participació de l’Escola de Restauració, i amb la cololaboració de l’Agrupació del Comerç i la Indústria (ACI) i de l’associació Fondo Comerç.
El gust per la cuina i la cura per la seva elaboració ha arrelat en la nostra ciutat, en la que els bars i restaurants són un dels principals motors econòmics. L’oferta gastronòmica és àmplia i de qualitat i cada vegada és més reconeguda dins i fora de Santa Coloma. Una altre prova d’això és la consolidació d’ofertes que vinculen la restauració i l’oci local, com el programa Dijous Temàtics, que se desenvolupa cada mes a diferents restaurants.
23 empreses participants
El treball coordinat de les diverses associacions de comerciants amb l’Ajuntament, així com el dinamisme generat conjuntament per afavorir el consum quotidià als comerços i mercats locals, és palès en la Mostra Gastronòmica. Enguany hi haurà 23 expositors d’empreses dedicades a la restauració, hostaleria i a l’alimentació (19 restaurants, 2 bodegues, 1 de cafè i 1 de forn de pa) el millor aparador de l’oferta gastronòmica de la nostra ciutat.
Restaurants, bars i bodegues oferiran un ampli ventall de plats, acuradament elaborats, amb ilolusió i professionalitat, per a la degustació de totes les persones que visitin la mostra. A més, hi haurà activitats complementàries d’animació entre les que no faltaran les demostracions culinàries.
Cuina en directe
Amb el propòsit de fomentar la cultura culinària de la ciutat, hi haurà una cuina per fer demostracions. Els diferents restauradors de la ciutat cuinaran davant del públic el seu plat més típic i explicaran el procediment a través d’un sistema de megafonia. Igualment, un sistema de vídeo projectarà el procés de l’elaboració en pantalla. El públic podrà degustar l’elaboració dirigint-se a l’Espai de Degustació de la pròpia Mostra.
El dia 29 es farà maridatges entre formatges asturians i vins catalans, així com cates populars de vins, cerveses i caves a càrrec d’experts, entre d’altres activistes (consultar programa a www.gramenet.cat ).
La 5ª. Mostra Gastronòmica tindrà aquests horaris d’obertura: divendres de 19.00 a 24.00; dissabte, de 13.00 a 16.00 i de 19.00 a 24.00; i el diumenge de 13.00 a 16.00 hores.
L’entrada al recinte és lliure. Les persones que ho desitgin podran adquirir tiquets per valor de 12 euros que hi inclouen 10 degustacions de menjar, 3 de vins, 1 aigua i 1 cafè.

adminGeneral13,Associaci Colomenca,ciutat,Dijous Tem,La Mostra,mat,Mostra Gastron,programa,que,Sant Sebasti,Sant Silvestre,Santa Colomagramenet.cat - És un gran esdeveniment cultural i ciutadà que reflecteix la qualitat de la gastronomia local i que s'ha convertit en un referent a l'àrea metropolitana en matèria de fires gastronòmiques.Del 29 d'abril a l'1 de maig, el tram de la rambla de Sant Sebastià situat entre els...Santa Coloma de Gramenet