Imputats dos càrrecs més de Gas Natural per l'explosió mortal de Santa Coloma de Gramenet del 2006

BARCELONA, 21 de desembre (EUROPA PRESS)

   La jutge de Primera Instància i Instrucció número 2 de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ha imputat el responsable del Centre d'Atenció d'Urgències i al responsable de zona de Gas Natural per determinar la seva responsabilitat en l'explosió que el gener del 2006 va causar la mort de dues persones i una vintena de ferits al barri de Fondo.

   Segons ha informat a Europa Press l'advocat que representa la majoria d'afectats, que exerceixen l'acusació particular, els dos responsables declararan al febrer. Gas Natural ha respectat la decisió judicial i ha declinat fer més valoracions.

   Pel sinistre també estan imputats el llavors director de Qualitat, Estudis i Projectes de l'empresa Uralita –que va fabricar la canonada de gas implicada en l'explosió– i l'operari de Gas Natural Alfredo C.G., que a l'octubre va declarar que no es va tallar el gas perquè la fuga era «petita» i no van considerar «que hi hagués perill».

   La declaració del directiu d'Uralita encara està pendent, ja que estava prevista per al 14 de desembre però la seva defensa va demanar que se suspengués per poder estudiar la causa. D'altra banda, la jutge encarregada del cas ha citat per al gener com a testimonis operaris d'Aigües de Barcelona (Agbar) que van treballar el dia de l'accident.

   En declaracions a Europa Press, el portaveu dels veïns afectats, Àngel Moratilla, s'ha mostrat «satisfet» per la decisió judicial, ja que «sempre» han defensat la responsabilitat de Gas Natural en l'explosió.

 

adminGeneralImputats dos càrrecs més de Gas Natural per l'explosió mortal de Santa Coloma de Gramenet del 2006BARCELONA, 21 de desembre (EUROPA PRESS)   La jutge de Primera Instància i Instrucció número 2 de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ha imputat el responsable del Centre d'Atenció d'Urgències i al responsable de...Santa Coloma de Gramenet