equipub_

El tipus de sucre que es consumeix —i no només la quantitat ingerida— pot determinar el risc de patir malalties metabòliques i vasculars, segons un estudi que s’ha fet en animals de laboratori i que ha dirigit la professora Marta Alegret, de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació i de l’Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (IBUB).

L’article, publicat a la revista American Journal of Physiology. Heart and Circulatory Physiology, revela que consumir fructosa té uns efectes més perjudicials en el metabolisme i el sistema vascular dels animals de laboratori en comparació amb la glucosa. El nou estudi també està signat pels experts de la UB Gemma Sangüesa, Núria Roglans i Juan Carlos Laguna, i per Sonali Shaligram, Farjana Akther i Roshanak Rahimian (Universitat del Pacífic, Estats Units).

El sucre de la fruita, un dels edulcorants més coneguts

La fructosa és un sucre simple (monosacàrid) que abunda en les fruites. Amb gran poder edulcorant i baix cost de producció, és un dels edulcorants més habituals en la indústria alimentària, tant com a sucre senzill o com a component de la sacarosa (un disacàrid format per glucosa i fructosa) o del xarop de blat de moro (enriquit amb fructosa).

En el marc d’aquest treball, l’equip científic va dividir una mostra de rates femella —més sensibles que els mascles a les alteracions metabòliques— en grups que van ingerir durant dos mesos un complement líquid de glucosa o fructosa, a més de la seva dieta habitual d’aliments sòlids. En funció del tipus de sucre ingerit —glucosa o fructosa—, els resultats mostren diferències en l’augment del pes corporal, el nivell de triglicèrids i la fisiologia vascular en els animals estudiats.

Llegiu la notícia completa al UB-WEB

Filed under:

Llegir més …

Via:: Blog dels CRAI Biblioteques de Farmàcia i del Campus de l’Alimentació

Tedi RocaGeneralEl tipus de sucre que es consumeix —i no només la quantitat ingerida— pot determinar el risc de patir malalties metabòliques i vasculars, segons un estudi que s'ha fet en animals de laboratori i que ha dirigit la professora Marta Alegret, de la Facultat de Farmàcia i Ciències de...Santa Coloma de Gramenet