La festa tindrà lloc el 13 de novembre al campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona a Torribera (Santa Coloma de Gramenet)

ExpAliments: la festa per conèixer i experimentar sobre aliments i nutrició

Aprendre a fer plastilina amb ingredients de cuina, fer un pa de pessic al microones o un taller sobre esferificacions i cucs comestibles són algunes de les activitats que es duran a terme durant la festa ExpAliments, que organitza la Universitat de Barcelona el proper 13 de novembre de 10.30 h a 14.30 h, al campus de l’Alimentació de Torribera (c/ Prat de la Riba, 171. Santa Coloma de Gramenet). Amb aquesta jornada el campus obrirà les portes al públic general oferint un programa d’activitats per a totes les edats sobre l’alimentació i les seves bases científiques, sobre nutrició i dietètica i sobre la recerca més actual en aquests camps.

La festa ExpAliments, que s’emmarca dins la Setmana de la Ciència 2010, és una iniciativa, amb voluntat de futur, per donar a conèixer al públic els camps de coneixement dels ensenyaments que s’imparteixen al campus de l’Alimentació de Torribera, així com la recerca que s’hi duu a terme. En l’organització hi participen professors i alumnes de la Facultat de Farmàcia i de la Facultat de Química de la UB, així com investigadors de l’Institut de Recerca en Nutrició i Seguretat Alimentària (INSA·UB). L’acte compta també, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i de la Diputació de Barcelona i amb el suport del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya.

Durant la jornada, que s’emmarca dins la Setmana de la Ciència 2010, s’han programat experiments, tallers i demostracions, entre els quals n’hi ha un que està dirigit a fer anàlisi sensorial aplicada als aliments, un altre sobre etiquetatge i publicitat, i també un sobre alimentació per a infants. Per al públic infantil hi haurà titelles i jocs dirigits a conèixer millor els aliments. D’altra banda, s’han programat una sèrie de microponències de 15 minuts, dirigides a públic no especialitzat, sobre temes tan diversos com ara els bolets, la seguretat alimentària, el vi o els aliments funcionals, a més de pòsters divulgatius sobre la recerca en nutrició, aliments i dietètica, que han elaborat els equips de recerca de la UB.

Així mateix, diverses empreses i entitats del sector, com ara Bicentury, Bimbo, Danone, Gallina Blanca Star, Mercats Municipals de Santa Coloma de Gramenet, la Fundació Alícia o l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, seran presents en diversos estands amb informació nutricional i tast de productes. La Fundació Triptolemos, per la seva banda, organitzarà l’exposició «Historia de la alimentación en el siglo XX en España».

El programa complert i actualitzat es pot trobar a la pàgina web http://expaliments.wordpress.com

Campus de l’Alimentació de la UB a Torribera
El curs 2010-2011, el campus de l’Alimentació de Torribera ha posat en marxa dos nous graus, adscrits a la Facultat de Farmàcia de la UB: un de Nutrició Humana i Dietètica i un altre de Ciència i Tecnologia dels Aliments. En l’actualitat el campus acull uns 400 estudiants.

Aquest campus de la UB està situat al recinte de Torribera, un espai molt arrelat a la ciutat de Santa Coloma i amb una llarga trajectòria de treball sanitari i assistencial. El 2008, es va iniciar la reestructuració dels edificis cedits per la Diputació de Barcelona a la UB, i així es van rehabilitar l’edifici Verdaguer, l’edifici Gaudí i l’edifici Marina. Aquests pavellons s’han afegit a l’edifici de la Masia, ja en funcionament.

  • Què: Festa ExpAliments
  • Quan: 13 de novembre, de 10.30 h a 14.30 h
  • On: Campus de l’Alimentació de Torribera. C/ Prat de la Riba, 171. Santa Coloma de Gramenet

Com arribar-hi:

L’accés al campus es pot fer per diferents mitjans de transport públic. Les estacions de Singuerlín i Església Major, de la línia 9 del metro, són les més properes al campus. Des de l’estació de Santa Coloma (línia 1 de metro) hi ha connexió amb els busos B30 i B21, que deixen davant mateix del recinte.

adminGeneral10,13,activitats,aliments,Fundaci Al,Gallina Blanca Star,La Fundaci Triptolemos,Mercats Municipals,programa,que,Santa Coloma,Seguretat Aliment,UBLa festa tindrà lloc el 13 de novembre al campus de l'Alimentació de la Universitat de Barcelona a Torribera (Santa Coloma de Gramenet)ExpAliments: la festa per conèixer i experimentar sobre aliments i nutricióAprendre a fer plastilina amb ingredients de cuina, fer un pa de pessic al microones o un...Santa Coloma de Gramenet