Un setantena de veïns i veïnes de Santa Coloma de Gramenet signen inicialment un manifest del Pacte Colomenc pel referèndum amb el suport de 36 entitats de la ciutat
​La sala d’actes de la Biblioteca de Singuerlin – Salvador Cabré, a Santa Coloma de Gramenet, va omplir-se pràcticament, aquest passat dimarts 4 d’abril,  per acollir la presentació del Pacte Colomenc pel Referèndum.  Un acte on van participar el regidor de Capgirem Vic (CUP – Procés Constituent), Joan Coma; el diputat de Catalunya Sí que es Pot i membre de la mesa del Parlament, Joan Josep Nuet; la també diputada de Junts Pel Sí i membre de la mesa Anna Simó; així com la consellera de Governació; Meritxell Borràs.

L’objectiu de l’acte era presentar aquest Pacte Colomenc pel Referèndum, una plataforma que aplega persones a títol individual així com diverses entitats adherides que treballaran per la consecució d’un referèndum a Catalunya per tal que el seu poble decideixi el seu futur i la seva relació amb la resta de pobles de l’Estat. Una plataforma que reuneix gent de la ciutat amb idees diverses però que volen treballar juntes per afavorir la realització d’aquest referèndum.

L’acte, que va superar les expectatives de l’organització, va ser presentat per la periodista colomenca Odei A-Etxearte i va comptar també amb la presència de representants del Pacte Local pel Referèndum de Badalona, així com la participació i intervenció de Maite Arqué, que des del Pacte Nacional pel Referèndum va saludar la iniciativa presa per Santa Coloma de Gramenet. Els diferents ponents van fer una anàlisi de la situació del procés cap a un referèndum vinculant tal i com demanen els signants del Pacte Nacional pel Referèndum des de diversos punts de vista. La mobilització popular, el punt de vista des de l’àrea metropolitana, les accions preses pel Parlament i pel Govern van ser els eixos centrals dels discursos. L’acte va concloure amb la pujada a l’escenari d’unes 70 persones signants d’un manifest que va llegir el poeta colomenc Jordi Valls.
​Amb aquesta presentació és dona el tret de sortida a tota una sèrie d’accions que volen informar i aplegar diverses sensibilitats per poder realitzar el referèndum, sigui quina sigui la seva posició respecte a la pregunta d’aquesta consulta i el seu model de relació entre Catalunya i Espanya. Així, per exemple, el pròxim 23 d’abril, diada de Sant Jordi, es posaran taules per recollir signatures a la plaça de la Vila.

S’adjunta el llistat d’entitats adherides fins al moment al Pacte Colomenc pel Referèndum.

 1. Amics de la Sardana
 2. Amics del Fondo
 3. ANC – Gramenet per la Independència
 4. Assemblea Groga Gramenet
 5. Associació Dones Àrtemis
 6. Associació de Veïns i Veïnes de Riu Sud
 7. Associació de Veïns i Veïnes de Riu Nord
 8. Associació de Veïns i Veïnes de Serra de Marina
 9. Ateneu Popular Julia Romera
 10. Ca La Sisqueta
 11. Centre Excursionista Puigcastellar
 12. CCOO del Barcelonès
 13. Entrepobles
 14. Fòrum Grama
 15. Gramenet Televisió
 16. La Colmena
 17. Òmnium Cultural Barcelonès Nord
 18. Patronat Por-Aplec
 19. Penya Barcelonista Gol 3000
 20. Penya Barcelonista Johan
 21. Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Santa Coloma de Gramenet
 22. Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam
 23. Santa Coloma amb el Sàhara
 24. Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) Gramenet
 25. Triball Coloma
 26. Xarxa d’Economia Solidària del Barcelonès Nord
 27. Comunistes de Catalunya
 28. CUP – Gent de Gramenet
 29. Esquerra Unida i Alternativa
 30. Esquerra Republicana de Catalunya
 31. Iniciativa per Catalunya Verds
 32. PDeCat
 33. Podem/Podemos Gramenet
 34. Som Gramenet
 35. JERC
 36. JNC

https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2017/04/logo-pcr.jpg?fit=944%2C942&ssl=1https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2017/04/logo-pcr.jpg?resize=150%2C150&ssl=1Tedi RocaPolíticacolomenc,convocatoria,de,del,en,èxit,la,pacte,pel,presentacio,referèndumUn setantena de veïns i veïnes de Santa Coloma de Gramenet signen inicialment un manifest del Pacte Colomenc pel referèndum amb el suport de 36 entitats de la ciutat ​La sala d’actes de la Biblioteca de Singuerlin - Salvador Cabré, a Santa Coloma de Gramenet, va omplir-se pràcticament, aquest passat...Santa Coloma de Gramenet