«Ball de xifres»

Àngel Moratilla va assenyalar també que des del principi van demanar «insistentment» informació sobre el projecte i que arribava amb «comptagotes» o ni tan sols arribava. «A vegades, ningú ens donava informació», va assegurar. Pel que fa al cost de l’edifici, el portaveu de la plataforma va garantir que sempre hi ha hagut «un ball de xifres». «Oficialment i durant tot aquest temps, se’ns ha parlat de 5,7 milions d’euros, fins i tot de 6 milions. També havia aparegut un suposat dèficit d’1,2 milions d’euros que no sabíem on havien anat a parar, si s’havien gastat i en què s’havien d’utilitzar…», va explicar. Fa unes dues setmanes, l’Ajuntament de Santa Coloma els va informar del cost total -i tancat- de l’edifici de 29 habitatges per als afectats de l’explosió. La inversió en aquest projecte ha estat de 5.088.000 euros, una xifra que coincideix amb la que abans-d’ahir va donar la constructora Proinosa, l’empresa encarregada d’executar el projecte. Segons Proinosa, el cost total és de 5.077.000 euros.

Parlon sancionarà més enllà del «cas Pretòria»

I. M
L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon (PSC), va reiterar ahir la seva voluntat de fer net a l’Ajuntament, després de les revelacions escandaloses del sumari sobre la trama de corrupció. L’alcaldessa va anunciar que depurarà responsabilitats «més enllà del ‘cas Pretòria» -«a tot aquell que hagi actuat amb irregularitat en l’exercici de les seves funcions se li obriran expedients», va dir-, va recordar que el famós decret per recol·locar tres dels implicats en el cas està «paralitzat» i que no actuarà fins que els serveis jurídics hagin estudiat a fons les revelacions de la investigació. L’alcaldessa va aclarir que dels tres implicats dos són treballadors en règim laboral i un funcionari i que per les característiques dels seus càrrecs no se’ls pot fer fora. Abans de l’operació Pretòria, tots tres ocupaven un càrrec de rang superior. Parlon va negar que el nou càrrec que tenen signifiqui «promocionar-los». «Els nous llocs de feina no impliquen persones al seu càrrec ni la intervenció en contractacions», va dir.

elpunt.cat – Els veïns demanaran explicacions sobre la suposada duplicitat de costos en una fase del projecte que apareix en el sumari

Els afectats per l’explosió de gas al barri del Fondo, a Santa Coloma, demanaran explicacions al govern de Núria Parlon (PSC) després de conèixer la suposada duplicitat del cost de la primera fase de la Torre Sònia, tal com recull una llista del sumari del cas Pretòria. El portaveu de la Plataforma d’Afectats, Àngel Moratilla, va assegurar ahir que la intenció dels veïns és contactar la setmana vinent amb el responsable de serveis territorials, Esteve Serrano, per demanar informació sobre el projecte i conèixer si la repetició del preu és fruit d’un «error» o realment s’han «duplicat costos». Moratilla va recordar que en aquesta actuació sempre hi ha hagut «un ball de xifres» i que fins no fa gaire més de dues setmanes l’Ajuntament no els va confirmar el cost total del bloc.

«La notícia ens ha sorprès, relativament.» Amb aquestes paraules, Àngel Moratilla es referia ahir a la llista inclosa al sumari del cas Pretòria que revela una suposada repetició de conceptes i costos en la primera fase de construcció de la Torre Sònia, l’edifici que acull els afectats per l’explosió de gas al Fondo. Moratilla no es va atrevir a titllar el projecte de sospitós -«no ho sé», va afirmar-, però va recordar que, segons es recull al sumari, l’exdirector gerent de projectes, Lluís Falcón, va ser preguntat per aquesta actuació durant l’interrogatori del jutge Baltasar Garzón. «No sé si està sota sospita, el que sé és que se li pregunta sobre aquesta promoció i sobre unes converses relatives a ell», va dir. «Segons el sumari, l’Audiencia Nacional veu que com a mínim hi ha alguna cosa que ell deu saber, perquè l’hi pregunta», va afegir.

Moratilla també va recordar que el sumari del cas Pretòria no recull «cap» dossier ni documentació relativa a l’edifici de la Torre Sònia, però a la vegada l’auditoria externa encarregada per l’Ajuntament de Santa Coloma a Deloitte -per revisar l’estat econòmic de Gramepark- diu que la informació del projecte Rambla del Fondo, 64-68 -és a dir, l’edifici per als afectats- no es pot auditar perquè està a les mans de l’Audiencia Nacional. Un suposat «buit» que tampoc no entén.

Amb tot, el portaveu de la plataforma d’afectats va avançar ahir que demanarà explicacions al govern, a través del seu responsable de serveis territorials, Esteve Serrano, perquè aclareixi si la repetició dels famosos 767.426 euros de la construcció de l’estructura de l’edifici d’habitatges són un «error» o, realment, existeix una «duplicitat». «Volem saber exactament què ha passat. Si és una errada, si podria ser que hi constés dues promocions paral·leles…», va comentar. Els afectats es posaran en contacte la setmana vinent amb el govern perquè els aclareixi un projecte que van qualificar de «ple d’entrebancs».

adminGeneral«Ball de xifres»Àngel Moratilla va assenyalar també que des del principi van demanar «insistentment» informació sobre el projecte i que arribava amb «comptagotes» o ni tan sols arribava. «A vegades, ningú ens donava informació», va assegurar. Pel que fa al cost de l'edifici, el portaveu de la plataforma va...Santa Coloma de Gramenet