pfadria_1800

El dilluns 7 de novembre es va lliurar el Premi UB – Ferran Adrià amb Gallina Blanca, que enguany arriba a la setena edició amb l’objectiu de promoure l’interès dels joves estudiants per la nutrició i l’alimentació. En aquesta ocasió, la guardonada ha estat Maria Alamon Reig, alumna de l’Institut Ronda de Lleida, pel treball El secret de la ceba: anàlisi de l’efecte saciant de la fibra de ceba, que posa en relleu el paper d’aquesta hortalissa en la reducció de la sensació de gana.

En aquesta setena edició, també s’han concedit cinc premis i mencions honorífiques més, tant a estudiants com als seus instituts i escoles. El treball La dieta cetogènica com a tractament per a l’epilèpsia, presentat per les alumnes del CIC Escola Batxillerats (Barcelona) Laura Buyreu Jorba, Marta Cosano Bofill i Carla Ruiz Casals, ha rebut el Premi Sent Soví al millor treball relacionat amb l’alimentació. Així mateix, l’Institut Joan Brudieu, de la Seu d’Urgell, ha estat reconegut com el centre educatiu més implicat i proactiu per haver presentat el major nombre de projectes de qualitat sobre alimentació i gastronomia.

L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) també col·labora en aquest certamen premiant el millor treball que abordi algun aspecte relacionat amb la seguretat alimentària. Aquest any, l’entitat ha guardonat l’estudi A l’entorn dels transgènics:seguiment d’un camp de varietats de panís, presentat per l’alumna Sònia Gotsens Espina, del Col·legi La Salle de Mollerussa.

Enhorabona a totes les premiades!

Llegiu la Llegir més …

Via:: Blog dels CRAI Biblioteques de Farmàcia i del Campus de l’Alimentació

Tedi RocaGeneralEl dilluns 7 de novembre es va lliurar el Premi UB – Ferran Adrià amb Gallina Blanca, que enguany arriba a la setena edició amb l'objectiu de promoure l'interès dels joves estudiants per la nutrició i l'alimentació. En aquesta ocasió, la guardonada ha estat Maria Alamon Reig, alumna de...Santa Coloma de Gramenet