sida

Des de l’any 1988, cada 1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Sida. Cada any, l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut fa una campanya de conscienciació sota un lema concret. El lema d’enguany és Aixequem les mans per la #prevencióVIH» i vol fer èmfasi en evitar noves infeccions i poder assolir l’objectiu 90-90-90 que ONUSIDA ha fixat per a l’any 2020; augmentar al 90% la proporció de persones amb VIH diagnosticades, incrementar al 90% el nombre de persones en tractament i que, d’aquestes, el 90% tingui càrrega viral indetectable.
Es calcula que de 1981 a 2012 més de 36 milions de persones han mort d’aquesta malaltia a tot el món i s’estima que uns 37 milions són portadores del VIH. A Catalunya aproximadament 33.600 persones conviuen amb el VIH un 48% de les quals amb càrrega viral indetectable. Cada any es diagnostiquen uns 800 casos nous al nostre país.
128 oficines farmàcies de Catalunya acreditades amb un distintiu fan tests ràpids (de 15 minuts) per tal de diagnosticar de manera anònima i còmoda el VIH.

Aprofitem aquesta data per recordar-vos que a les biblioteques del CRAI de la UB hi trobareu més de 576 documents sobre la “matèria” SIDA i teniu accés a 40 revistes centrades en aquesta temàtica.

Filed under:

Llegir més …

Via:: Blog dels CRAI Biblioteques de Farmàcia i del Campus de l’Alimentació

Tedi RocaGeneralDes de l'any 1988, cada 1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Sida. Cada any, l'Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut fa una campanya de conscienciació sota un lema concret. El lema d'enguany és 'Aixequem les mans per la #prevencióVIH» i...Santa Coloma de Gramenet