salmonella0

Un equip internacional liderat per la Universitat de Barcelona ha identificat un nou mecanisme antibacterià que protegeix els macròfags —unes cèl·lules defensives del sistema immunitari— contra les infeccions del bacteri Salmonella enterica serovar Typhimurium (S. Typhimurium), un patogen relacionat amb diverses malalties gastrointestinals. Aquesta descoberta, que s’ha dut a terme amb ratolins i s’ha publicat a la revista Cell Reports, està liderada per la professora Annabel Valledor, de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, i podria obrir noves vies d’exploració farmacològica per al tractament d’algunes infeccions bacterianes.

També són coautors del treball els experts Jonathan Matalonga, Estibaliz Glaria, José María Carbó, Theresa León, Mònica Pascual, Samantha Morón, Sonia Paytubi i Antonio Juárez (Facultat de Biologia); Antoni Riera (Facultat de Química i IRB Barcelona); Carme Caelles (Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació); Fernando Sotillo (IRB Barcelona), Joan Serret (PCB), Carlos Escande (Institut Pasteur, Uruguai), Susana Beceiro i Antonio Castrillo (Institut d’Investigacions Biomèdiques Alberto Sols, de Madrid) i Eduardo N. Chini (Clínica Mayo, Estats Units), entre d’altres.

Llegiu la notícia completa a: Llegir més …

Via:: Blog dels CRAI Biblioteques de Farmàcia i del Campus de l’Alimentació

Tedi RocaGeneralUn equip internacional liderat per la Universitat de Barcelona ha identificat un nou mecanisme antibacterià que protegeix els macròfags —unes cèl·lules defensives del sistema immunitari— contra les infeccions del bacteri Salmonella enterica serovar Typhimurium (S. Typhimurium), un patogen relacionat amb diverses malalties gastrointestinals. Aquesta descoberta, que s'ha dut a...Santa Coloma de Gramenet