xeill.net
Conferència: Programari Lliure en l’Ètica i en la Pr? ctica

 

?
Richard Stallman parlar? sobre el objectius i la filosofía del Moviment del Programari Lliure, i l’estat i la història del sistema operatiu GNU, el qual en combinació amb el kernel Linux gaudeix d’una gran acceptació.

La conferència s’impartir? al salò d’actes de l’IES Puig Castellar. L’entrada és lliure i hi ha prevista la traducció simult? nia al? llenguatge dels signes.? Richard Stallman oferir? la conferència en castell? .

 

Richard Stallman no ofereix aquesta conferència per als inform? tics sinó per a totes aquelles persones interessades, especialment els docents de qualsevol nivell educatiu que vulguin conèixer i treballar amb el software lliure.


Conferència de Richard Stallman

Data: 29 de Març del 2006, hora d’inici: 17:30H
Lloc: Sala d’actes de l’IES Puig Castellar
Entrada lliure
Per faciltar les tasques d’organització, preguem que confirmeu la vostra assistència mitjançant el correu electrónic iespuigcastellar@centres.xtec.net

Programari Lliure

El terme Programari Lliure fa referència a la llibertat que acompanya el programari, no a qüestions econòmiques.

Amb el programari que no és lliure, el programari privatiu, generalment l’usuari paga per llicències d’ús en determinades condicions. No és possible utilitzar el programari amb qualsevol propòsit, ni tampoc estudiar com funciona ni adaptar-lo a necessitats específiques. D’aquesta forma s’encadena l’usuari al programari i s’entorpeix el desenvolupament tecnològic i social.

Per tal que un programari es consideri lliure, ha de complir quatre llibertats fonamentals:

Llibertats fonamentals:

  • La llibertat d’usar el programa, amb qualsevol propòsit (llibertat 0).
  • La llibertat d’estudiar com funciona el programa, i adaptar-lo a les necessitats pròpies (llibertat 1). L’accés al codi font n’és una condició prèvia.
  • La llibertat de distribuir-ne còpies, això permet poder ajudar al veí (llibertat 2).
  • La llibertat de millorar el programa i de fer públiques les millores, de forma que tota la comunitat se’n beneficïi. (llibertat 3). L’accés al codi font en torna a ser una condició prèvia.

Si voleu més informació dirigiu-vos a la web del Puig

https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2015/07/rstallman1.jpg?fit=150%2C150&ssl=1https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2015/07/rstallman1.jpg?resize=150%2C150&ssl=1adminGeneralxeill.netConferència: Programari Lliure en l'Ètica i en la Pr? ctica ? Richard Stallman parlar? sobre el objectius i la filosofía del Moviment del Programari Lliure, i l'estat i la història del sistema operatiu GNU, el qual en combinació amb el kernel Linux gaudeix d'una gran acceptació.La conferència s'impartir? al salò...Santa Coloma de Gramenet