Ja abans de començar la manifestació, els Mossos d’Esquadra han començat a imposar la seva mà de ferro, més pròpia de dictadures que totes encara tenim a la memòria, imposant un nou recorregut al que havien previst els estudiants; sota l’amenaça d’utilitzar la força si no se’ls feia cas.

La manifestació ha transcorregut escortada pels agents, amb 5 furgones antidisturbis darrera i amb altres vehicles tallant el pas als carrers propers a la ruta fixada pels propis agents. Malgrat aquesta situació d’assetjament, els i les estudiants han marxat en crits de defensa de la Universitat Pública i contra les privatitzacions sense fer cas a la coacció evident d’agents uniformats i de paisà.

Finalment, lluny del punt final previst, la manifestació ha acabat al Pla de Palau, on s’ha pogut llegir el manifest unitari de la PMDUP. S’ha desconvocat la marxa a les 14 hores, i les persones assistents han abandonat tranquil·lament la plaça.

Quan ja no quedava ningú, durant el camí de tornada, a l’alçada de la seu de CCOO de Via Laietana, sense més justificació tot d’agents de paisà, i uniformats han parat a 6 assistents de la manifestació, i els han fet identificar i els han amenaçat en endur-se’ls detinguts.

Durant les retencions, els Mossos han deixat clar que aquestes eren detencions clarament polítiques a través de comentaris com “anem especialment a per tu” o d’altres com, “ja ens trobarem sols” o d’altres com “calla o pillaràs”. La persona en qüestió, objecte de l’amenaça directa dels Mossos, és militant d’Alerta Solidària, organització que denuncia sistemàticament tots els abusos policíacs comesos, com el succeït avui.

Passats 30 minuts, i davant la creixent concentració de gent que s’anava aturant al davant, els Mossos d’Esquadra han deixat anar les 6 persones i pel moment sabem que al menys a una d’elles li imputarien delictes de desordres públics i resistència a l’autoritat.

Des d’Alerta Solidaria volem deixar clar que:

– Denunciem amb això,  altre vegada, el paper repressor d’aquest cos, la impunitat amb la que actuen, i la prepotència que desprenen, actuant en base de fitxers polítics.

– Aquesta mena d’accions, encaminades a coaccionar el nostre dret d’expressió i manifestació, no tindran cap altre resultat que el de reafirmar-nos en el nostre compromís de seguir lluitant.

– Amb més motius que mai, seguim animant a tothom a secundar la crida a concentrar-se davant les seus d’ICV, per la seva responsabilitat en la política de repressió i assetjament als moviments polítics i socials del Principat. Aquest vespre, concentracions davant les seves seus: “ICV – Repressors per sistema”.

PER UNA UNIVERSITAT PÚBLICA I DE QUALITAT, ATUREM EL PLÀ DE BOLONYA I LA LOE.

Alerta Solidària, 10 de maig de 2006 Barcelona

Extret de www.alertasolidaria.org

Els mossos d’esquadra fan nova ostentació de poder: persecució al moviment estudiantil i a un militant d’Alerta Solidària

Avui la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública ha convocat una nova manifestació de protesta contra l’aplicació del “Pla Bolonya” i la LOE, denunciant-ne els efectes privatitzadors i elititzadors.

 

adminGeneralAlerta Solidaria,CCOO,contra,crida,icv,LOE,nova,Pla Bolonya,Plataforma Mobilitzadora,PMDUP,que Ja abans de començar la manifestació, els Mossos d’Esquadra han començat a imposar la seva mà de ferro, més pròpia de dictadures que totes encara tenim a la memòria, imposant un nou recorregut al que havien previst els estudiants; sota l’amenaça d’utilitzar la força si no se’ls feia cas.La...Santa Coloma de Gramenet