“No deixarem la partida, creiem en un model que beneficiï la ciutadania i no el deute amb els bancs”

El Grup Municipal Gent d’Esquerres-ICV-EUiA va refermar el seu posicionament en contra de l’aprovació definitiva del Pressupost 2017 a l’últim Ple de l’any celebrat dilluns 19 de desembre a l’Ajuntament de Santa Coloma. El vot desfavorable de tots els grups de l’oposició deixava l’equip de govern del PSC amb el regust incòmode d’una majoria que haurà de seguir escoltant durant els propers dotze mesos “els plantejaments alternatius realitzables que hem recollit adaptant-nos a les realitats i les necessitats del nostre municipi”, defensava Jonatan Fornés. “Entenem qui hi hagi coses que els hi puguin interessar i les modifiquin o bé les guardin per dur-les a terme més endavant, no seria el primer cop”, remarcava el regidor president del nostre grup resumint el contingut de les quaranta al·legacions –recollides en debat obert, presentades a termini i no admeses- fetes per GE-ICV-EUiA als nous pressupostos.

A destacar: l’anàlisi i el reajustament del pagament del deute revertint la diferència a polítiques socials; augmentar les prestacions, atès el context de crisi que no millora, elaborant un pla urgent de rescat social amb reformes profundes a l’atenció primària i l’habitatge; implementar les polítiques de creació d’ocupació; iniciar un pla municipal d’estalvi i eficiència energètica amb criteris també mediambientals; endegar un pla d’eliminació de barreres arquitectòniques; destinar una partida per l’edificació de pisos tutelats per a gent gran; implementar polítiques contra la violència masclista i accions de sensibilització feminista; fomentar el dret a la cultura incidint a tots els districtes de la ciutat.

L’aprovació definitiva de les Ordenances Fiscals i dels Preus Públics per l’any vinent, el nomenament d’auditors de les empreses municipals Gramepark i Grameimpuls i la presentació de quatre mocions -la nostra, reclamant a la Generalitat uns pressupostos socials i una fiscalitat progressiva- completaven l’ordre del dia d’una sessió plenària intensa que acomiadava un exercici caracteritzat per la bona feina d’una oposició que, en el cas Gent d’Esquerres-ICV-EUiA, mai no es resigna a topar-se contra el mur de les majories i lluita cada dia per desmuntar esquemes de funcionament estàtics -molts cops heretats i no qüestionats- aportant arguments i propostes alternatives de millora, fugint de l’immobilisme vers dinàmiques que s’adaptin a la realitat canviant i les necessitats concretes de la ciutat i la gent, en temps real.

L’ordre del dia

El Ple comença puntualment a les set de la tarda i s’acaba a dos quarts d’onze de la nit. Ens posicionem a favor dels dos primer punts, entenent que hem estat presents en el procés de selecció d’auditors per a les empreses municipals Gramepark i Grameimpuls, i considerem que és una manera d’afavorir la transparència. Quant a l’últim punt, aprovar les modificacions de la relació de llocs de treball per 2017, ens abstenim. El gruix de la sessió recau en els punts centrals, en primer lloc l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals i els preus públics per l’any vinent. Valorem que no s’ha calculat bé els tempos i Llegir més …

Via:: Grup Municipal Gent d’Esquerres ICV-EUiA

Tedi RocaGeneral“No deixarem la partida, creiem en un model que beneficiï la ciutadania i no el deute amb els bancs” El Grup Municipal Gent d'Esquerres-ICV-EUiA va refermar el seu posicionament en contra de l'aprovació definitiva del Pressupost 2017 a l'últim Ple de l'any celebrat dilluns 19 de desembre a l'Ajuntament...Santa Coloma de Gramenet