logo

NO AL TANCAMENT D’AULES DE P3!

Davant de la decisió del Departament d’Ensenyament del tancament d’un grup de P3 a l’escola Miguel de Unamuno Santa Coloma de Gramenet, sembla ser que sense oposició del govern municipal del PSC. El Grup Municipal Gent d’Esquerres ICV-EUiA reiterem el nostre rebuig a aquesta mesura, tot denunciant que a la pràctica, aquesta decisió comporta la voluntat del Govern de la Generalitat de donar continuïtat a un model educatiu de país en el que es prioritza l’ensenyament privat concertat per sobre de l’educació pública, suposant-hi un nou desmantellament a costa del sector públic.

El descens de la natalitat que s’ha produït en els darrers anys al conjunt del Barcelonès Nord, és el mateix argument que el Departament d’Ensenyament ha vingut utilitzant pel tancament de P3 de l’escola pública al llarg dels darrers tres anys. Aquest fet, ha portat aparellat el descens de plantilla i de recursos econòmics pels centres públics.

Ens sembla sorprenent que davant d’aquesta notícia a dia d’avui encara no s’hagi convocat el Consell Escolar Municipal per donar explicacions d’aquest canvi, ja que en la darrera reunió del Consell el govern va manifestar que no es tancaria cap P3 a Santa Coloma. A més, en un context en el qual a Santa Coloma s’ha declarat Vila Groga i va aprovar una moció el març de 2015 al Ple Municipal, que va tenir el suport dels grups: PSC, ICV-EUiA, GG i CIU i l’abstenció del PP, en la qual s’adquirien els següents compromisos:

Primer – Declaració d’oposició i no col·laboració amb el Departament d’Ensenyament a la seva política de tancament d’aules, línies o centres de l’escola pública.

Segon -Defensa davant el Departament d’Ensenyament de la baixada de ràtio com a solució al descens de la natalitat, amb el conseqüent manteniment de plantilles i altres recursos humans de l’escola pública.

Tercer -Exigència que les escoles finançades amb fons públics però de titularitat privada siguin tractades amb el mateix barem que l’escola pública quan de retallades es tracta.

Quart-Demanda al Departament d’Ensenyament que s’obri un procés d’acompanyament a l’escola privada concertada cap a l’escola pública, o bé cap a la privada.

Així, el Grup Municipal Gent d’Esquerres ICV-EUiA de Santa Coloma de Gramenet:

1. Demanem la convocatòria d’urgència del Consell Escolar Municipal de Santa Coloma, espai on la comunicat educativa haurà de ser informada i rebre les explicacions pertinents sobre aquest tancament.

2. Reiterem que hi ha alternativa a un model educatiu molt concret, tal com fèiem en la moció esmentada:

a) No s’ha de tancar cap línia ni aula de l’escola pública.

b) No s’ha de reduir la plantilla de mestres.

c) El descens de la natalitat ha de ser aprofitat per baixar la ràtio (nombre d’alumnes per aula) i millorar la qualitat de l’ensenyament.

d) Si s’han de tancar línies o aules, s’ha de tenir en compte la privada concertada, a la qual la llei li assigna ser complementària de l’escola pública, cosa que no sempre es compleix.

e) En època de retallades, els fons públics han de ser per l’escola pública i s’ha d’anar reduint el finançament a Llegir més …

Via:: EUiA

https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/05/logo.jpg?fit=169%2C169&ssl=1https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/05/logo.jpg?resize=150%2C150&ssl=1Tedi RocaGeneralNO AL TANCAMENT D'AULES DE P3! Davant de la decisió del Departament d'Ensenyament del tancament d'un grup de P3 a l'escola Miguel de Unamuno Santa Coloma de Gramenet, sembla ser que sense oposició del govern municipal del PSC. El Grup Municipal Gent d'Esquerres ICV-EUiA reiterem el nostre rebuig a aquesta...Santa Coloma de Gramenet