Divendres a les 12 de la nit emprenien el vol cap a Argel, des d’on viatjaran fins a Dajla, campament de refugiats sahrauís al desert, els alumnes i professors acompanyants de l’IES Ramon Berenguer IV de Santa Coloma.
 
Es tracta d’una experiència innovadora des del punt de vista de la sensibilització envers la solidaritat i des de la vessant educativa.
 
El jovent que hi participa coneix la dura realitat d’uns desplaçats de la seva terra d’origen, obligats a viure en unes condicions extremes i a expenses de l’ajut internacional. El conflicte saharauí va esclatar fa més de trenta anys arran de la descolonització precipitada d’Espanya de la seva antiga colònia del Sàhara Occidental i l’ocupació marroquina de la zona. Ni la pressió de l’ONU ha desencallat el contenciós hores d’ara, el que ens obliga a mantenir una actitud activa de suport a la causa sahrauí.
 
Santa Coloma és un dels municipis més implicats de Catalunya, i l’estada dels estudiants, que permetrà desenvolupar algunes tasques de lleure i pedagògiques amb els infants dels campaments, a més de portar material divers per a la millora de la vida quotidiana al desert, és un projecte clau.
 
El regidor de solidaritat, Salva Redón, i Loli Gómez, Tinenta d’Alcalde, candidats de la coalició ICV-EUiA a les municipals, acompanyaren els viatgers solidaris a la sortida de l’aeroport.
 
Més informació a: www.loligomez.cat
 
 
adminGeneralcandidats,infants,municipals,ONU,que,Salva Red,Santa Coloma,solidaritat,vidaDivendres a les 12 de la nit emprenien el vol cap a Argel, des d'on viatjaran fins a Dajla, campament de refugiats sahrauís al desert, els alumnes i professors acompanyants de l'IES Ramon Berenguer IV de Santa Coloma. Es tracta d'una experiència innovadora des del punt de vista de la...Santa Coloma de Gramenet