•  Al Museu se celebrarà el Primer Simposi Màrius Sampere els dies 3 i 4 d'octubre

3er premi internacional de poesia Marius SampereLAjuntamentInforma – De l'1 al 7 d'octubre es faran a la nostra ciutat un seguit d'activitats amb motiu de la tercera edició de les Samperíades, un conjunt d'actes culturals, de caràcter essencialment literari, que estan organitzats al voltant del lliurament del III Premi Internacional de Poesia Màrius Sampere, guardó que es farà públic el 5 d'octubre (21 hores) a l'Auditori Can Roig i Torrres. Enguany també, els dies 3 i 4 d'octubre, al Museu Torre Balldovina, tindrà lloc el Primer Simposi Màrius Sampere, que aplegarà poetes, assagistes i escriptors entorn de l'estudi de l'obra literària de Màrius Sampere, que participarà activament en els actes que porten el seu nom.

Les Samperíades ofereixen, el dia 2 d'octubre, de 10 a 14 hores, a la Biblioteca Central, una lectura pública de l'obra poètica de Màrius Sampere sota el títol “Marató samperiana”, organitzada per ACOLITE. Tothom hi podrà participar llegint un poema. El dijous 4 d'octubre (20 hores), també a la Biblioteca Central, l'actriu Imma Colomer posarà veu a textos dels autors que han estat referents en la vida i l'obra de Màrius Sampere, i el dissabte dia 6 el Centre Excursionista Puigcastellar organitza (10 hores) un itinerari literari, amb un recorregut pels indrets de la nostra ciutat que han inspirat l'obra de Màrius Sampere. Les explicacions aniran a càrrec de Margarida Codina, filòloga i professora de literatura. Dins de les Samperíades, cal destacar la col·laboració d'alguns comerços de la ciutat, que durant uns dies embolicaran els queviures amb paper amb la poesia del poeta colomenc universal. També a les pastisseries 180 graus i Glass es podrà degustar l'emblemàtica magdalena de xocolata que il·lustra les edicions d'aquest premi de poesia.

Primer Simposi
Els dies 3 i 4 d'octubre se celebrarà a la sala d'actes del Museu Torre Balldovina la primera trobada acadèmica entorn de la figura i l'obra de Màrius Sampere. Hi participaran poetes, assagistes, crítics i professors de literatura. La conferència inaugural, el dia 3 (10 hores), anirà a càrrec de Pere Ballart, professor de Teoria Literària a la Universitat Autònoma de Barcelona. L'organització d'aquest primer simposi Màrius Sampere és de l'Ajuntament i del Grup de Recerca Hermeneia de la UOC, amb els quals han col·laborat ACOLITE, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, el Centre Català del PEN Club, l'Espai Mallorca i la Institució de les Lletres Catalanes. La inscripció a aquest Simposi és gratuïta i cal reservar plaça enviant un correu electrònic a l'adreça jadellp@uoc.edu.

 

Lliurament de premis
Els guardons corresponents a la tercera edició del Premi Internacional de Poesia Màrius Sampere es lliuraran el dia 5 d'octubre (21 hores) a l'Auditori Can Roig i Torres, en un acte solemne que estarà presidit per l'alcalde i el mateix Màrius Sampere. Cal dir que enguany el jurat que selecciona els premis ha estat format, per a la modalitat de poesia en català, per Màrius Sampere (president honorífic), l'alcalde Bartomeu Muñoz (president del jurat), Sam Abrams, Rosa Lentini, Vicenç Llorca, Montserrat Olivés i Antoni Puigvert. I per a la modalitat de poesia en castellà per Màrius Sampere, l'alcalde Bartomeu Muñoz, Salvador Clotas, José Corredor-Matheos, Sergio Gaspar, Susanna Rafart, Esther Zarraluki.

Recordem que van resultar guanyadores a l'edició 2006 les poetesses Vinyet Panyella, en la modalitat de llengua catalana, i Ana-Isabel Conejo en la modalitat de llengua castellana.

adminGeneral Al Museu se celebrarà el Primer Simposi Màrius Sampere els dies 3 i 4 d'octubreLAjuntamentInforma - De l'1 al 7 d'octubre es faran a la nostra ciutat un seguit d'activitats amb motiu de la tercera edició de les Samperíades, un conjunt d'actes culturals, de caràcter essencialment literari, que estan...Santa Coloma de Gramenet