Sota aquest títol, Fundació Tallers i el CET la Calaixera vam presentar al 2014 un projecte conjunt a la Fundació Bancària la Caixa per promoure la inclusió laboral de persones amb especials dificultats d’inserció.

Un any després de la seva aprovació, una vegada finalitzat el projecte, ens il·lusiona explicar que el projecte ha estat un èxit, tant pels resultats d’inserció a l’empresa ordinària, com per la implantació d’una nova metodologia de foment del pas a l’empresa ordinària que a partir d’ara ja forma part intrínseca de les nostres entitats.

L’objectiu d’aquest projecte ha estat ajudar a fer el salt cap a l’empresa ordinària a totes aquelles persones treballadores dels nostres CETs que considerem que tenen la possibilitat d’incorporar-se a l’empresa ordinària.

El resultats més rellevants han estat que 13 persones amb especials dificultats d’inserció provinents dels nostres Centres Especials de Treball han accedit a un contracte laboral a l’empresa ordinària. La majoria d’ells de caràcter temporal, i alguns amb possibilitat d’incorporació estable a l’empresa.

I com a molt rellevant, també, l’ haver aconseguit animar i empoderar-los sobre el fet que ells també poden accedir a un entorn laboral normalitzat, i posar en relleu totes les capacitats que tenen per fer-ho.

Aquests resultats s’han aconseguint treballant de manera coordinada entre les diferents àrees de les dues entitats, i amb una metodolgia innovadora que es basa en diferents aspectes que van més enllà d’una formació laboral, treballant diferents aspectes com:

– La sensibilitazió de les persones treballadores del CET dels beneficis de la seva integració a l’empresa ordinària.

– La formació, i empoderament per a fomentar la seva autoestima i autoconfiança per poder treballar la integració a l’empresa ordinària.

– El desenvolupament de la metodologia “Top Side” o “Company de suport”. A través d’aquesta iniciativa, persones amb diversitat funcional han compartit les seves experiències a l’empresa ordinària, realitzantn activitats de suport als seus companys explicant la seva experiència, compartint inquietuds i animant-los a poder fer un canvi a ales seves vides.

– La realització de pràctiques laborals a l’empresa ordinària.

Una vegada la persona ha estat contractada per una empresa, tant la persona com l’empresa han rebut el suport d’un tècnic durant tot el procès d’adaptació al lloc de treball.

La Fundació Bancària La Caixa, amb el seu suport al projecte ha facilitat comptar amb l’equip humà necessari per poder desenvolupar aquest projecte pilot en les dues entitats.

Gracies al seu impuls, Fundació Tallers i el CET la Calaixera seguirant donant continuitat al projecte i fomentant la inclusió social i laboral de les persones amb especial dificultats d’inserció.

Llegir més …

Via:: Fundació Tallers

https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/01/atreveixte.jpg?fit=1024%2C768&ssl=1https://i0.wp.com/www.santako.com/wp-content/uploads/2016/01/atreveixte.jpg?resize=150%2C150&ssl=1Tedi RocaGeneralSota aquest títol, Fundació Tallers i el CET la Calaixera vam presentar al 2014 un projecte conjunt a la Fundació Bancària la Caixa per promoure la inclusió laboral de persones amb especials dificultats d'inserció. Un any després de la seva aprovació, una vegada finalitzat el projecte, ens il·lusiona...Santa Coloma de Gramenet